''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Friday, July 30, 2010

penat oh penat~

peeeerghh,..!!totally exhausted,..!dari pagi kot tak rehat,..!but,..mmg jadual hari khamis pack pon,..huu~~dari pg,..starting 10 a.m till 12 p.m,..dkt lab phy,..doing 2 experiment in 2 hours,..then gap sejam,..tros g makan,..rush pulak ke bangunan hotel,..nak wat pe,..??ape lagi,..jawab kuiz yg baru tau semalam,..sampai2 je dlm class,..'ok,..u've to answer quiz 1 & 2 today,..' hah?da la mmg tak get ready,..bg tau immediatelly pulak tu,..naseb baik soalan tak bape nak susah,..juz 2 3 part yg mmg tak boleh nak jawab,..huu~~abes je kuiz,..gap sejam,..menghambakan diri kepada yg MAHA ESA dulu,..rush plak ke lab chem bersama en mokhtar,..huu~~''u may start doing ur experiment 2 & 3,..''lagi skali terkena,.....adoyai,..badjet kena wat 1 experiment je,..alih2,..2 plak,...tepat 4.50 p.m,..''ok,..pass up ur report,..'' ape lagi,..suasane tros bertuka jadi ala ala pasar malam,..sume kelam kabut cari conclusion n blablabla,..huu~~abes je chem,..CITU pulak!b4 tu,..asar tetap tak lupa,..huu~time CITU sume dah lemau cam biskut merry yg lupa nak masok kan dalam tin,..hahahaa~~naseb bek ustazah tak bape nak garang,..hee~6.50 p.m!merdeka,...!!eh,..blm lagi da,..de klas BEL,....aku rase la kan,..klas BEL CD1L1/L2 cam a bit boring,..but tatau la dak2 len rase pe,..tade plak aku nak pegi temu duga sorang2,..haha~~sbb,..dak2 klas len sume ade aktiviti best2,..drama,..forum,..translate lagu,..nampak enjoyable gile,..huu~~maybe sebab lec part time kot,...whoa!10.30 p.m la,..!hee~~finally,...MERDEKA! but sampai kolej kena siapkan lab report phy,.......sebab esok before 12 p.m en firdaus nak,..!huuuu~~~as conclusion,..*eceewah,..mentang2 hari nie asyek wat report je,..haha~* hari khamis memang hari paling penat dalam seminggu,..haha~naseb bek ALLAH masih memberi kekuatan kat aku,..alhamdulillah,..;)

at the same time,..salu malam2 dalam pukul 10++ mak dah text da,..tapiii,..malam nie lambat lak,...dalam hati,..''eh,..mak tak text ke malam nie,..?'' then,..kuasa MAHA ESA,..lagu one step at a time berkumandeng,..huu~~''apa kabo salam sayang'' ringkas dan padat,..tu la msg ibundaku tersayang,..heee~~dalam hati,..''kejap je ALLAH kabulkan hasrat hati aku,..baru je sebut,..dah sampai msg mak,..''besar kan kuasaNYA,..;)

nampak macam aku nie anak manje ae,..?;p tiap malam mak msg,..heee~~tapi tu la mak,..she treats us equal,..thankx mum,..!didnt forget,..abah as well,..;)






p/s:tak siap kan pon lab phy,..hehe~sebab ade masalah teknikal sikit,..;p so esok bersedia tok berkampung kat lp,..!




~mieeim1001~

Monday, July 26, 2010

tetamu saya~



whoa,..!this evening k.nem abg syafiq n tok datang,..huu~~macam mimpi lak,..haha~~baru je jumpa dorang last 2 weeks,..then minggu nih dorg datang singgah lagi,..dari kedah ke penang,..bak kate k.nem,..''demi adik tersayang,..sanggup tau aku singgah kejap,..''heee~~toche toche,..kalo balik kedah rajen rajen la singgah jenguk aku lagi kat sini,..hee~

at nite,..mak call,..huuuuu~~sempat sembang dengan bby alya,..!;D dengar dia jerit,..''mak lang,..!'' n dia nyanyi lagu barney & friends tok aku,..sumpah,..!rase nak nanges mase tu jgk,..rindu gile kat mereka,..!dah homesick dah nie,..but ape ley wat,..study perlu di utamakan,..bak kate abg,..''pengorbanan nie penting tok mase depan,..''ok,......saya terima,..tapi mie tetap homesick,..!hee~;p

here the lyric of barney & friends song,..

i love u,..
u love me,..
we're happy family,..
with the great big hug and the kiss from me to u,..
once you say u love me too,..

she is 2 years old on 1st august,..n sing that song for her mak lang,..thankx bby,..!;')


k.nem & mie



tok & k.nem

pixca abg syafiq,..?ehee~sbb dye yg tlg snap,..tu yg tak de,..;p


p/s;k.nem kate aku makin kurus,..betol ke,..? -.-''





~mieeim1001~

Sunday, July 25, 2010

balik,..!!

huu~~i'm suppose at home rite now,.gather with family,..but,..........................saya masih di penang,..!this week tak de sape kat umah,..plus bby alya pon tak de,..*bby alya tu,..anak buah aku la,..* n dah rancang nak balik next week,..tiba tiba,...lec phy aka en firdaus berbicara*terskema lak,..!haha~*''ok,..next week,..u will have test,..on 1st august,..'' immediately aku bersuara,..''what,..???!'' am i going to cancel again my plan to come back home,..? huu~as what can i say,..TOTALLY YES,..!abes je class phy,..keluar dengan rase upset tahap dewa,..hati mmg dah sebak dah,..tak semena mena,..''te',.....*kawan gila gila*''<---mie --->te' ''ko kenapa mie,..??'' abes je bait bicara te',...sob sob,..meleleh,..haha~~mmg da tak ley nak tahan la time tuh,..--->te' ''saba la weyh,..nanti ada masa ko balik la,..'' ''tapi next week birthday bby alya,.....''<---mie --->te' ''then tak kan ko tak nak amik test,...?'' huu~~~betol jugak tuh,...

mie,..sabar ok,..??!ok ok,..mie sabar,..*ayat tenang kan diri sendiri,..huu~~*

btw,..this weekend jgk 'mochub' gather,..mira fad iqa lan faris fahmy sume balik,...cume aku je yg tak de,..hmm,..yg terharu nye,..*ecewah,..abes kembang kalo dorang bace nih,..;p* iqa yea yea suh mie ym,..then wat video call,..sempat la gak sembang kejap ngn sume,..di sebab kan wifi uitm penang nie terlalu 'canggih',..ym aku asyek on off sndri je,..haha~~then dah tak larat nak layan 'kecanggihan' tu,..fahmy wat 3G,..huu~~siap tunjuk kek gather plus ice cream kat aku,..ceit!!mentang mentang aku tak de,....ishish,..jealous gile,....!!RINDU sgt kat korang sume,..hope boleh gather lagi cam dulu,..overnite sesame,..bbq,..g lagoon,..huwaaa~~mish that memories,..~~<3





fad mie mira iqa faris fahmy lan



azie te' mie



baby alya




~mieeim1001~

Tuesday, July 20, 2010

1st step,..1st move,..;D

salam
,..this is my first entry here,..!hee~~gonna write bout all the things happen in my life,..huu~~only by doing this,..i can express my feelings,..desire,..my laugh,..sadness,..and etc etc,..haha~~

first step,..first move,..this blog gonna be my world,..;) gonna write more soon,..!





~mieeim1001~