''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Thursday, September 30, 2010

Al Fatihah~

salam~

huu~actually tadi tibe tibe teringat dekat arwah mak angkat aku,..family panggil arwah mak blakang sebab rumah arwah dekat belakang,..;) mmg dah anggap macam mak sendiri,..arwah meninggal sebab kanser paru paru tahun 2005,..masa tu aku form 1,..aku tak sempat tengok n even cium jenazah buat kali yang terakhir,..arwah meninggal hari khamis,..ptg khamis tu plak aku macam tau tau je,..tapi,..tak de sape inform,..even family aku,..penat aku call rumah tak de sape angkat,..maklom la,..masa tu mane boley pegang henset,..hostel life lah katekan,..dalam hati cukup pelik,..terpk pk nape sume orang tak angkat call,..semua,..sebab bukan aku call umah je,..aku call along n k.nem,..

macam biasa kalo malam jumaat dak dak hostel akan adakan bacaan yassin berjemaah,..tak sangka aku terus niat bacaan yassin tu untuk arwah lepas aku niatkan bacaan tu untuk nabi kita,..Nabi Muhammad S.A.W,..

then petang jumaat lepas balik sekolah aku teros call mak,..

''k.lang,..k.lang jgn terkejut tau,..''

''nape mak,..?''

''mak blakang dah takde,..''

aku dah tak hirau orang nak pandang aku meraung dekat public tuh,..sume aku tak kesah,..aku marah mak sebab tak amik aku balik,..mak kata tak sempat,..jenazah kebumi awal,..masa tu mmg tak dapat terima langsung,..

naik je dorm aku terus pelok murni,..

naseb baik 2 minggu sebelum tu aku balik rumah,..aku sempat suap arwah makan,..aku sempat lap badan arwah,..

alhamdulillah arwah pergi,..tak sanggup rasanya tengok keadaannya,..dalam usia yang semakin berumur,..terpaksa wat rawatan chemotheraphy,..mak kata,..''ada hikhmahnya mak blakang pegi,..k.lang pon taknak kan tengok arwah macam tu dgn sakit dye,..''

even aku tak sempat nak tengok arwah buat kali terakhir,..at least aku tau arwah dah tenang dekat sana,..amin~

semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang orang yang mendapat keredhaanMU,..Al Fatihah,..~


Monday, September 27, 2010

quiz test final exm

salam~

alhamdulillah,..dah selesai mentelaah chem 138,..tomorrow i've quiz,..tak sangka plak esok,..lepas makan tadi dia sempat bagi tau aku yang esok ade quiz lak..adeyh,..nak tanak kena lah bace gak,..carry mark kot,..;)



currentlly not in a very good mood,..such many things comes out,..tak paham kenapa itu dan ini,..life getting hard,..





test:

grammer around this week
hafazan+terjemahan ayat around this week
citu 30.9.10
math 8.10.10
civil 9.10.10
phy 10.10.10

study week n then final exm,..less than a month maybe,..


dean list,..?i wish,..



Sunday, September 26, 2010

love is about courage,..

 salam~

http://www.emocutez.com

howwyeeahh!buat pertama kali nya aku guna perkataan SALAM untuk permulaan entry,..isshh~perubahan harus dilakukan,..;D

selalu kau pakai terjah je kan,..kali nie lebih sopan dan santun,..haha~~

btw,..alhamdulillah bumi penang basah lately,..so tade lah terasa bahang macam selalu,..;)

ok ok,..berbalik kepada tajuk asal,..

|
|
|
|
|
V

love is about courage,..

what say u,..??

http://www.emocutez.com

huu~

kate aku,..??

once u fall in love,..

means u've to give a very huge commitment in that relationship,..

it is about loyalty and the most important,..you're able to sacrifice,..

 saling mempercayai pon penting gak,..haha~

sekali kau dah sayang,..bermakna kau mempertaruhkan hati kau untuk dilukai,..

itulah gunanya keberanian,..

untuk kau face ape pon yang jadi,..

satu benda yang aku maseh tak paham,..kenapa perlu curang+menipu once kau dah confess yang kau sayang dye,..

bak kata eminem,..its alrite,bcoz i like the way u lie,..

huu~tapi sanggupkah kalian,.?

http://www.emocutez.com

tak pon,..kenapa perlu gantung hubungan tu,..

or kau dah ade orang lain,..kalo betul pon kau dah ade orang lain,..it's better be honest rite,..!dari kau gantung hubungan tu,..bak kate melly,.sampai kapan kau gantung cerita cintaku,..

http://www.emocutez.com

jarak tak menjadi masalah kalo kau betul betul ambik berat pasal hubungan tu,..!!

sebab jarak je kau biarkan orang yang kau sayang tertunggu tunggu,..kau sanggup buat dye nanges,..agaknya sampai dye nyanyi lagu nie kot,.. tak macho lah derr wat pompuan nages nages,..ish~

takot nak confess ngn dye,..?abes tu,..tak takot plak bile kau biarkan hati kau sayang orang lain,..?aiissseyyhhh~

http://www.emocutez.com

ah,..terEMO plak,..huu~

bukan berniat untuk buat sesapa terasa,..sebab ini blog aku,..~aku punya suka lah nak kata ape,..haha~*evil laugh*

http://www.emocutez.com


bak kata beliau,..lain orang lain perangai,..betol dah la tu,..n tak semua benda kita boley paham kan kan kan,..?

hmm,..~pening pening,..lalalala~~

http://www.emocutez.com


konklusinya,..buatlah yang terbaik demi hubungan sesama manusia,..tak sape suka disakiti,..tak sape suka mengkhianati,..tapi andai itu jalan yang terbaik,..tak salah kau akhiri hubungan tu,..hakikatnya,..kau jujur atau tak kau tetap menyakiti,..but it's better than u juz ignore him/her without an explaination,..rite?

http://www.emocutez.com


to beliau;saya sayang awak sepenuhnya hati saya,..saya dah tanak pandang belakang,..saya dah tanak ingat ape pon yang jadi,..saya cuma sayang awak sorang,..cuma AWAK,..i admit that i'm not fully forget bout everything,..but saya dah cuba sedaya upaya saya,..kalo boley saya nak mohon ALLAH tarik ingatan saya yang paling dalam untuk lupakan semuanya,..ape pon,..saya tetap sayang awak,..

http://www.emocutez.com


p/s;entry nie tercipta atas beberapa sebab yang berlaku around mie,..hope kau tetap tabah kawan,..juz remember,..what goes around comes around,..n i believe in karma,..aku sayang kau babe,..;) keep strong ok,..

apa yang dijanji tidak ditunaikan,..
alangkah kecewanya hati ini,..
bagai diguris sembilu yang berbisa,..
aku terduduk kelesuan,..
tiada daya untuk berpijak,..
hanya mampu berserah menghadapi ujian TUHAN YANG MAHA ESA,..
semoga aku diberi peluang untuk merasa cinta yang maha hakiki,..
amin~




"hargailah dye selagi mana dye bersama kamu,..andai suatu hari nanti dye bukan milik kamu,..bersyukurlah kerana dye pernah hadir untuk membahagiakan kamu,..walaupun untuk seketika cuma,..dan penyesalan tak mungkin bermakna lagi sejurus kamu melepaskan dye pergi,.."


 


video

Friday, September 24, 2010

meng*ng

sila jangan tiru aksi ini,..;D

sila pause box yang memekak dekat bawah tu dulu untuk effect yang lebih baik,..;p

http://www.emocutez.com

video

http://www.emocutez.com

video diambil oleh shaya,..dan dijayakan oleh mereka,..



amacam,...???comel kan kan kan,..


http://www.emocutez.com

the real video yang mereka cuba tiru,..sila klik sini

haha~~ade same sikit sikit tak,..??

http://www.emocutez.com

ade kan kan kan,..;D

tu sume kes lepas buhsan menghadap bel 120 malam tadi,..hehe~~

nie juga antara kegiatan aku bile dah fed up dengar lec membebel sana sini,..seperti biasa,..kelas bel 120 tetap hambar,..adoyai,..~*naseb bek still ley score,..aiishh,..~*



dari masuk uitm,..sampai sekarang,..tak abes abes lagi bace mende nih,..asyek tangguh je,..isshh!

ha,..nie lah novelnya,..;D


ok lah tuh,..bace mase kelas bi gak,..ahahaa~~





Wednesday, September 22, 2010

ishh~

tak sampai beberapa hari balik penang,..kau dah mula homesick,..sah kau mmg anak manja lah mie,..aiiisshhh~macam mane la kau nak kawen stay kat penang untuk beberapa TAHUN lagi,..-.-''

huu~~tak sabar nak cuti sem,..!!before tu,..kena face final exam dulu,..adoyai~

less than a month,..i'm gonna free from classes,..!tutorial,..!lab,..!!howwyeeahh!!;D

ala,..a short semester break je,..huu~tak kesah la,..asalkan aku boley spend masa dengan yang tersayang,..<3<3<3

last but not least,..aku nak tido,..~



kepada sesape yang terasa;aku tak kacau hidop kau,..so jangan kacau hidup aku,..!as easy as ABC rite,..?! kau nak pandang slek kat aku,..itu kau punya pasal,..!!



*boringkan entry aku nie,..-.-'' malas nak update sebenarnya,..tade cite besh,..!;((*




Sunday, September 19, 2010

balik penang,..-.-''

"maklang,....!!''

"iye,..."

"maklang nak pegi mane,..??"


"maklang nak balik uitm,..."

i'm gonna mish dis budak tecik,..!!




Saturday, September 18, 2010

ini untuk dhiya,..;)


nah,..mie dah upload pixca nie,..dhiya tengok kat anak panah tu,..kat situ la tempat nak change ur text colour,..;) hopefully membantu,..hehe~

*pixca tak bape nak baguih,..sowi,..;p*





Friday, September 17, 2010

semalam dan hari ini,..

alamak,..jangan salah paham,..tajuk entry tade kena mengena langsung dengan lagu hari ini dan semalam nyanyian sixth sense ok,..!

huu~~nak dengar cerita yang mana dulu eyh,..??

hurmm,..

http://www.emocutez.com

aku story mory apa yang jadi hari nie dulu lah,..!!

http://www.emocutez.com

seronok sangat hari nie,..plus sebak sebak gak la,..sebab tak semua gather at the same time,..huu~dapat jumpa dengan fad lan fahmy n mira je,..actually semalam pon dah jumpa dah ngn lan n mira,..just baru hari nie dapat jumpa fad n fahmy,..sayangnya,..MOCHUB's family tak sepenuhnya gather,..aku maseh tak sempat jumpa iqa n faris,..coz mereka dah selamat sampai kat matrik nogori,..;p

missh kamu orang sangat sangat lah,..!

 tah bile kita dapat gather lagy kan kan kan,..??wat bbq,..makan sampai tengah malam,..overnite kat HOTEL SG PINANG,..a.k.a umah fad,..;p

seronoknya masa tu,..teringat kita nanges n gelak sama sama,..;)

huu~~hopefully kita boleh kumpul reramai lagy next meeting,..

http://www.emocutez.com

hehe~my next story,...gonna be his story,..;D

http://www.emocutez.com

gedik santai lah kau mie,..!;p

semalam beliau datang merisik beraya kat umah aku,..lalala~~lame kot melepak sembang sembang dengan mak abah,..sampai aku ajak pi umah mira,..ehehee~~best nya dapat jumpa,..!<---gedik lagy,..-.-''

tak sangka,..kebetulan masa aku beraya umah mira,..geng geng baraan ex sc 1 pon sampai,..lagy tak di sangka,..zul pon ade,..adoyai,..eh eh,..tetibe je adoyai plak,..mst korang pon tertanya tanya ape hal lak en,..huu~zul tu penah admire aku,..<---nie bukan perasan ok,..dah dye yang confess sendiri,..;p

n at the same time beliau turut ade,..hah!amek kau,..ade lah gak dengar cham (budak kelas) usik usik,..but aku ignore je,..act as profesional lah,..dalam haty,..kau kan dah besar,..<---nie iye kau perasan!

naseb baik beliau pon tak bape nak kesah,..ala,..cite lame pon,..huu~btw,..after raya umah mira,..suddenly decide nak follow dorang pegi beraya umah cikgu fazidah,..cikgu math kesayangan lan,..!;p

then lepas tu pi raya umah lan pulak,..!luckly beliau datang dengan kereta,..secara tak langsung terbuli boleyh la kami beraya umah lan,..kalo bawak moto tu,..tade nya mak aku nak lepas kan pi beraya sana sini,..huu~naseb naseb,..

hah,..!terlupa nak cerita,..haha~before pegi beraya umah cikgu,..mase tu dah masok waktu solat asar,..''solat dulu lah,..naty senang,..''<---kata aku kepada lan cham zul n beliau,..n mak pon dah bentang bentang sejadah,..hu~yang pelik nya ade plak kedudukan imam kat situ,..dalam haty,..sape pulak yg opper diri nak jadi imam,..??ah,..lantak la,..pandai pandai la dorang settle,..sambil aku masok bilik,..

dalam kereta ngn beliau mira n lia,..aku pon tanya,..''tadi abg ke yg jadi imam,..??''

''iye lah,.dah mak tanya,..boley kan jadi imam?''

tegelak sakan aku,..hehehee~~

ops,..bukan gelak sebab pandang rendah atas kemampuan dye menjadi imam,..lebih dari tu aku tau dye mampu,..kan sayang kan,..??hehe~gelak sbb geli haty,..dah la kena jadi driver bawak aku pi beraya,..dari zohor ke maghrib tak lepas lepas lagi balik,..hehe~naseb bek mghrib tu tak imam kan kami sekeluarga,..*tapi kalo jadi pon ok gak,.tambah tiga bintang,..;p*

hehe,..thankx for the great day abang,..thankx for coming,..even masa yang kita spend tak lama mana,..but for mie,..itu lebih bermakna,..;)



http://www.emocutez.com


Tuesday, September 14, 2010

raye sudah abeh,..eh eh,.!

ade sebulan lagi lah,..!ahahaa~~actually nak cakap,..aku dah selamat sampai rumah,..huu~penaat betol duduk berjam jam dalam kereta,..naseb baik la kampong dekat perak,..kalo jauh ke kelantan or terengganu nun sana,..abes kematu lah ass aku,..!;p

banyak sangat lah nak cerita sempena raya nih,..!tapi takot kamu orang buhsan pulak,..sooo~ sebagai konklusinya*apehal aku skema plak nih,..?* meh kita usha gambaq gambaq yang aku n adek  snap,..ala,..pixca amatur saje,..nak jadi pro,..kena belajar dengan brother lee lah pulak,..!


aku lah tu,..lalaa~


nie lah adek kesayangan ku,..;p


sila abaikan sepupu kecilku ini yang tidak berbaju,..


bonda shaya,..;)


shaya lah,..!


credit to my adek,..


adoi,.!agak silau disitu,..


renungan jauh,..~


kau budjet lah dik,.!


ayahanda dan bonda shaya,..;D shaya suka pixca nih,..(walaupon aku yang snap sendiri,..!) kau mmg masok bakul angkat sendiri lah mie,..lalala~~thankx mak,..thankx abah,..i louph u all verrry much,..!


toksah berlakon lah dik,..sume orang tau kau tak reti pon bakar lomang,..lalalaa~~


adek adek,..skali lagi ekau belakon,..lalala~~


ade rupa jaguh mancing tak,..?hehe~


amacam,..?ade bakat kan,..??;D


ahaa~ini baru aku punya,..;D besar kecik woo~~


ha,...nie lah nasi ulam,..mak kate,..nasi nie ade time bulan puase je,..bahan bahan nye,...ermmm,..ermmmmm,..pucuk pucuk ulam lah,..!ahaha~~

tu first time awww aku makan nasi ulam,..;p bukan tu je,..last puasa tu,..kitorang berbuka dengan daging rusa,..n daging burung unta,..tak lupa,..kiuh tepung bungkus,..kiranya banyak lah yg first time tuh,..;D syok nya balik kg,..!macam macam boley rasa,..hehe~


fuyooo~~cantik gile lah,..langsir umah pak lang tu la,..;p ahaha~~*apehal aku macam anak keling mami dah nie,..?golap je,..adeyh,..*


romantik tak,..?romantik kan kan kan,..;)


tadaaa~pixca aku lagy,..ahaha~~mmg lah,..!dah name pon belog aku,..!


2nd raya,..;D

ok ok,..sampai sini je pixca pixca kat kg tok n wan,..~jika mereka turut serta,..mesti kami lebih bahagia,..AL-FATIHAH~



HOI,..!tak abes lagi ke nak tayang pixca,..?

kenape,..?dah nak muntah ye menghadap belog aku,..??

http://www.emocutez.com

ahahahaa~~sape suruh,..!!


pixca seterusnya di ambik dekat kg sebelah mak,..area pasir salak,..alaaa,..yg tempat JWW BIRCH<---betol ke pon aku eja name laki nie? mati tu,..






meriah kan,..??;) mesti lagi meriah kalau arwah opah n atok maseh ade,..AL-FATIHAH~


3 dara pinggitan~


nie lah mak mak dara n anak anak dara kg tanjung batu 16 lambor kanan perak,..;D*aku mmg suka promote anak orang,..eh,..anak dara je yg available,..!*


ok ok,..da very last pixca,..;D ahahaa~~

walaupon berjuta juta beratus ratus pixca yang aku amik,..nie je lah yang mampu aku share,..nak share bebanyak,..takot korang tercirit menghadap pixca pixca yang tak seberapa nih,..ahahaa~

btw,..raya taun nie,..cuma aku n adek je yang teman mak abah masa hari raya pertama,..along n k.nem beraya umah mertua,..tak pe lah,..mereka punya tanggungjawab yang perku di laksana,..ade aku n adek pon dah memadai,..;)