''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Thursday, September 30, 2010

Al Fatihah~

salam~

huu~actually tadi tibe tibe teringat dekat arwah mak angkat aku,..family panggil arwah mak blakang sebab rumah arwah dekat belakang,..;) mmg dah anggap macam mak sendiri,..arwah meninggal sebab kanser paru paru tahun 2005,..masa tu aku form 1,..aku tak sempat tengok n even cium jenazah buat kali yang terakhir,..arwah meninggal hari khamis,..ptg khamis tu plak aku macam tau tau je,..tapi,..tak de sape inform,..even family aku,..penat aku call rumah tak de sape angkat,..maklom la,..masa tu mane boley pegang henset,..hostel life lah katekan,..dalam hati cukup pelik,..terpk pk nape sume orang tak angkat call,..semua,..sebab bukan aku call umah je,..aku call along n k.nem,..

macam biasa kalo malam jumaat dak dak hostel akan adakan bacaan yassin berjemaah,..tak sangka aku terus niat bacaan yassin tu untuk arwah lepas aku niatkan bacaan tu untuk nabi kita,..Nabi Muhammad S.A.W,..

then petang jumaat lepas balik sekolah aku teros call mak,..

''k.lang,..k.lang jgn terkejut tau,..''

''nape mak,..?''

''mak blakang dah takde,..''

aku dah tak hirau orang nak pandang aku meraung dekat public tuh,..sume aku tak kesah,..aku marah mak sebab tak amik aku balik,..mak kata tak sempat,..jenazah kebumi awal,..masa tu mmg tak dapat terima langsung,..

naik je dorm aku terus pelok murni,..

naseb baik 2 minggu sebelum tu aku balik rumah,..aku sempat suap arwah makan,..aku sempat lap badan arwah,..

alhamdulillah arwah pergi,..tak sanggup rasanya tengok keadaannya,..dalam usia yang semakin berumur,..terpaksa wat rawatan chemotheraphy,..mak kata,..''ada hikhmahnya mak blakang pegi,..k.lang pon taknak kan tengok arwah macam tu dgn sakit dye,..''

even aku tak sempat nak tengok arwah buat kali terakhir,..at least aku tau arwah dah tenang dekat sana,..amin~

semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang orang yang mendapat keredhaanMU,..Al Fatihah,..~


No comments: