''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Sunday, September 26, 2010

love is about courage,..

 salam~

http://www.emocutez.com

howwyeeahh!buat pertama kali nya aku guna perkataan SALAM untuk permulaan entry,..isshh~perubahan harus dilakukan,..;D

selalu kau pakai terjah je kan,..kali nie lebih sopan dan santun,..haha~~

btw,..alhamdulillah bumi penang basah lately,..so tade lah terasa bahang macam selalu,..;)

ok ok,..berbalik kepada tajuk asal,..

|
|
|
|
|
V

love is about courage,..

what say u,..??

http://www.emocutez.com

huu~

kate aku,..??

once u fall in love,..

means u've to give a very huge commitment in that relationship,..

it is about loyalty and the most important,..you're able to sacrifice,..

 saling mempercayai pon penting gak,..haha~

sekali kau dah sayang,..bermakna kau mempertaruhkan hati kau untuk dilukai,..

itulah gunanya keberanian,..

untuk kau face ape pon yang jadi,..

satu benda yang aku maseh tak paham,..kenapa perlu curang+menipu once kau dah confess yang kau sayang dye,..

bak kata eminem,..its alrite,bcoz i like the way u lie,..

huu~tapi sanggupkah kalian,.?

http://www.emocutez.com

tak pon,..kenapa perlu gantung hubungan tu,..

or kau dah ade orang lain,..kalo betul pon kau dah ade orang lain,..it's better be honest rite,..!dari kau gantung hubungan tu,..bak kate melly,.sampai kapan kau gantung cerita cintaku,..

http://www.emocutez.com

jarak tak menjadi masalah kalo kau betul betul ambik berat pasal hubungan tu,..!!

sebab jarak je kau biarkan orang yang kau sayang tertunggu tunggu,..kau sanggup buat dye nanges,..agaknya sampai dye nyanyi lagu nie kot,.. tak macho lah derr wat pompuan nages nages,..ish~

takot nak confess ngn dye,..?abes tu,..tak takot plak bile kau biarkan hati kau sayang orang lain,..?aiissseyyhhh~

http://www.emocutez.com

ah,..terEMO plak,..huu~

bukan berniat untuk buat sesapa terasa,..sebab ini blog aku,..~aku punya suka lah nak kata ape,..haha~*evil laugh*

http://www.emocutez.com


bak kata beliau,..lain orang lain perangai,..betol dah la tu,..n tak semua benda kita boley paham kan kan kan,..?

hmm,..~pening pening,..lalalala~~

http://www.emocutez.com


konklusinya,..buatlah yang terbaik demi hubungan sesama manusia,..tak sape suka disakiti,..tak sape suka mengkhianati,..tapi andai itu jalan yang terbaik,..tak salah kau akhiri hubungan tu,..hakikatnya,..kau jujur atau tak kau tetap menyakiti,..but it's better than u juz ignore him/her without an explaination,..rite?

http://www.emocutez.com


to beliau;saya sayang awak sepenuhnya hati saya,..saya dah tanak pandang belakang,..saya dah tanak ingat ape pon yang jadi,..saya cuma sayang awak sorang,..cuma AWAK,..i admit that i'm not fully forget bout everything,..but saya dah cuba sedaya upaya saya,..kalo boley saya nak mohon ALLAH tarik ingatan saya yang paling dalam untuk lupakan semuanya,..ape pon,..saya tetap sayang awak,..

http://www.emocutez.com


p/s;entry nie tercipta atas beberapa sebab yang berlaku around mie,..hope kau tetap tabah kawan,..juz remember,..what goes around comes around,..n i believe in karma,..aku sayang kau babe,..;) keep strong ok,..

apa yang dijanji tidak ditunaikan,..
alangkah kecewanya hati ini,..
bagai diguris sembilu yang berbisa,..
aku terduduk kelesuan,..
tiada daya untuk berpijak,..
hanya mampu berserah menghadapi ujian TUHAN YANG MAHA ESA,..
semoga aku diberi peluang untuk merasa cinta yang maha hakiki,..
amin~




"hargailah dye selagi mana dye bersama kamu,..andai suatu hari nanti dye bukan milik kamu,..bersyukurlah kerana dye pernah hadir untuk membahagiakan kamu,..walaupun untuk seketika cuma,..dan penyesalan tak mungkin bermakna lagi sejurus kamu melepaskan dye pergi,.."


 


No comments: