''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Friday, September 17, 2010

semalam dan hari ini,..

alamak,..jangan salah paham,..tajuk entry tade kena mengena langsung dengan lagu hari ini dan semalam nyanyian sixth sense ok,..!

huu~~nak dengar cerita yang mana dulu eyh,..??

hurmm,..

http://www.emocutez.com

aku story mory apa yang jadi hari nie dulu lah,..!!

http://www.emocutez.com

seronok sangat hari nie,..plus sebak sebak gak la,..sebab tak semua gather at the same time,..huu~dapat jumpa dengan fad lan fahmy n mira je,..actually semalam pon dah jumpa dah ngn lan n mira,..just baru hari nie dapat jumpa fad n fahmy,..sayangnya,..MOCHUB's family tak sepenuhnya gather,..aku maseh tak sempat jumpa iqa n faris,..coz mereka dah selamat sampai kat matrik nogori,..;p

missh kamu orang sangat sangat lah,..!

 tah bile kita dapat gather lagy kan kan kan,..??wat bbq,..makan sampai tengah malam,..overnite kat HOTEL SG PINANG,..a.k.a umah fad,..;p

seronoknya masa tu,..teringat kita nanges n gelak sama sama,..;)

huu~~hopefully kita boleh kumpul reramai lagy next meeting,..

http://www.emocutez.com

hehe~my next story,...gonna be his story,..;D

http://www.emocutez.com

gedik santai lah kau mie,..!;p

semalam beliau datang merisik beraya kat umah aku,..lalala~~lame kot melepak sembang sembang dengan mak abah,..sampai aku ajak pi umah mira,..ehehee~~best nya dapat jumpa,..!<---gedik lagy,..-.-''

tak sangka,..kebetulan masa aku beraya umah mira,..geng geng baraan ex sc 1 pon sampai,..lagy tak di sangka,..zul pon ade,..adoyai,..eh eh,..tetibe je adoyai plak,..mst korang pon tertanya tanya ape hal lak en,..huu~zul tu penah admire aku,..<---nie bukan perasan ok,..dah dye yang confess sendiri,..;p

n at the same time beliau turut ade,..hah!amek kau,..ade lah gak dengar cham (budak kelas) usik usik,..but aku ignore je,..act as profesional lah,..dalam haty,..kau kan dah besar,..<---nie iye kau perasan!

naseb baik beliau pon tak bape nak kesah,..ala,..cite lame pon,..huu~btw,..after raya umah mira,..suddenly decide nak follow dorang pegi beraya umah cikgu fazidah,..cikgu math kesayangan lan,..!;p

then lepas tu pi raya umah lan pulak,..!luckly beliau datang dengan kereta,..secara tak langsung terbuli boleyh la kami beraya umah lan,..kalo bawak moto tu,..tade nya mak aku nak lepas kan pi beraya sana sini,..huu~naseb naseb,..

hah,..!terlupa nak cerita,..haha~before pegi beraya umah cikgu,..mase tu dah masok waktu solat asar,..''solat dulu lah,..naty senang,..''<---kata aku kepada lan cham zul n beliau,..n mak pon dah bentang bentang sejadah,..hu~yang pelik nya ade plak kedudukan imam kat situ,..dalam haty,..sape pulak yg opper diri nak jadi imam,..??ah,..lantak la,..pandai pandai la dorang settle,..sambil aku masok bilik,..

dalam kereta ngn beliau mira n lia,..aku pon tanya,..''tadi abg ke yg jadi imam,..??''

''iye lah,.dah mak tanya,..boley kan jadi imam?''

tegelak sakan aku,..hehehee~~

ops,..bukan gelak sebab pandang rendah atas kemampuan dye menjadi imam,..lebih dari tu aku tau dye mampu,..kan sayang kan,..??hehe~gelak sbb geli haty,..dah la kena jadi driver bawak aku pi beraya,..dari zohor ke maghrib tak lepas lepas lagi balik,..hehe~naseb bek mghrib tu tak imam kan kami sekeluarga,..*tapi kalo jadi pon ok gak,.tambah tiga bintang,..;p*

hehe,..thankx for the great day abang,..thankx for coming,..even masa yang kita spend tak lama mana,..but for mie,..itu lebih bermakna,..;)



http://www.emocutez.com


2 comments:

yebbit + . + said...

beshhkan raye2. smua rumah p jenjalan. ;)

srikandi mie said...

yup yup,..!seronok sgt jumpa kawan kawan lama,..;)