''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Sunday, October 31, 2010

salam,..~

hey anak incik edros !!

stop being careless !!

aku penat lah buat calculus,..

http://www.emocutez.com

kau bukan tak reti buat,..!

cuma careless manjang,..!!

ishhh!

pegi buat lagi cepat,..!!

jgn  main lappy,..!!



Thursday, October 28, 2010

gemok tak sehat

salam,..~

cian gemok,..

gemok demam,..

gemok,..

pi la makan ubat,..

by membebel gemok suh by diam,..

by diam by pulak yang tak tahan,..

hehe~

cian gemok,..

get well soon oke,..

esok gemok kan exam,..

jangan lupa makan tau,..

gemok salu tak makan ikot masa,..

kalo by ade mesti dah kena paksa makan ubat da,..;p

mmuah!sayang gemok sangat sangat,..





p/s;abang mmg jahat kan,..!lain kali by tanak abang cakap yang bukan bukan lagi,..cukup by dah rase hilang abang,..by sayang abang,..so bia by rasa hidup dengan abag dulu,..janji oke,..!

"kalo abang tade,..at least by ade sumthing yang gembira untuk dikenang,.."

shhhh,..!never n ever say that words,..!!

"tapi mie nenek aku meninggal sebab demam,.."<---anis

mak ai,..korang mmg nak aku nanges kan kan kan,..?

menggelabah sume pujuk balik,..hehehee~~

so gemok,..by tau u akan sihat,..may ALLAH protect u,..amin~;)


271010

salam~

selamat hari jadi abah,..;)

mesej dihantar pada mak ku,..almaklom lah,..abah tak guna hp,..ehehehehe~~toksah tekejot berok ae,..ade lagi tau orang zaman sekarang yang tak guna handphone,..!


ini abah shaya,..

saya sayang abah shaya,..

sama macam abah shaya sayang shaya,..

dan abah shaya suka makan macam gemok shaya,..;D



thankx abah sebab besarkan k.lang,..mmmmmmuuuaahhh!takkan mampu k.lang balas semuanya,..rindu nak makan rebut rebut dengan abah,..hehe~abah selalu tau k.lang nak makan ape,..hari bersejarah nie k.lang tade ngn abah,..tape tape,..naty kita sambut sama sama lagi,..dengan gemok pulak,..kan abah kan,...?;)




YA ALLAH YA RAHMAN,..KAU kasihanilah ibu bapaku sebagaimana mereka mengasihani aku sejak dari kecil hingga aku mengenal apa itu erti kehidupan,.AMIN3x YARABBAL ALAMIN~




p/s;pixca tuh masa sambut birthday along n aku januari 2010,..rindu abah sangat sangat,..!masa call semalam tahan nanges je,..takut abah tau aku nanges,..hehe~tahun depan nak sambut birthday dengan family lagi,..tapi dah masok sem baru pulak,..al maklomlah,..10 januari,..kuliah dah mula masa tu,..hurmm~sambut dengan abang lah,..sama sama dekat penang,..;)



Wednesday, October 27, 2010

lamenye

salam~

wah,..!lame kot tak update blog,..

tak prihatin terhadap diri sendiri lah kau mie,..

kan blog nie nyawa kau jugak,..

 hadoii~

sowi sowi makcik pakcik blogger,..

aku mmg malas nak hupdate blog musim musim exam nih,..

al maklom lah kuat sangat tido study,..*tipu tipu*

ahahahaaa~~

http://www.emocutez.com

btw,..alhamdulillah tadi dah selamat satu paper,..frust lah jugak bile abes je masa baru aku sedar aku tak menjawab soalan yang di tanya,..hadoooiii~sekali lagi kau careless,..!!ish ish,..sumpah,..!macam nak nanges,..

http://www.emocutez.com

dari masa study week lagi,.nanges je tau,..!dapat carry mark math n cheam,..makin deras air mata,..macam empangan pecah dah,..huu~~frankly speaking aku mmg tak expert bab bab calculation,..n beliau salu cakap,.."kalo by amik qs pon tetap ade calculation,..lagi banyak,.."

habes tu,...macam mana nih,..!!cuak cuak,...!!

ade sape sape nak ajar aku calculus tak,..??

http://www.emocutez.com

huu~~kau mmg ulang sejarah lah mie,..

dulu k.nem,..skang kau pulak,..k.nem nanges tak boley perform qs,..yang kau tak boley perform civil,..adoyai~agaknya mak kena cakap macam mak cakap kat k.nem dulu kot,..ahahhaa~~

"cari la kawan,..mintak tolong ajar,.."

hah! tup tup,..kawan sampai kawen,..!comel kan kan kan,..?doa mak jugak tuh,..dye n aku dapat u pon berkat doa mak,..kalo dulu masa k.nem mak doa dapat kat uitm perak,..yang aku,..


"mak rase k.lang dapat dekat penang nie,..."

 masa mak cakap cam tuh bederau jugak lah,..terfikir fikir macam mana mak boley ada instinct yang kuat terhadap keraguan aku nak masok penang,..huu~at last,..PENANG jugak,..!

http://www.emocutez.com





p/s;k.amal tanya nape mida tak update blog kan,..?hehe~sebab tekanan jiwa,..cuak lah kak,..nak struggle pon tatau cam ne dah,..bel 120 je jadi harapan,..tu yang paling strong setakat nie,..pray for mie ok,..;)



Tuesday, October 19, 2010

final exam

citu
27.10.10
9-11 am

bel120
29.10.10
2.45-4.45 pm

math133
1.11.10
2.15-5.15 pm

chm138
4.11.10
2.15-5.15 pm

phy130
7.11.10
2.15-5.15 pm




salam,..~

susah ae nak stop smoking,..?

kalau dye bace entry nie dye akan tau betapa orang yang sayang dye nie kecewa setiap kali tengok semua pixca dye pegang rokok,..

mmg di akui dye tak penah merokok depan aku,..tapi dengan gamba gamba yang ade,..rasenye tu sama je ibarat dye rokok depan depan,..

i wish one day u realise how much i'm scared being alone without u,..

rokok punca penyakit,..

i thought u dah almost 95% being non smoker,..but seems like i'm wrong,..

i know i should accept u the way u're,..

tapi tak salah kan kalo by nak yang terbaik untuk kita,..?



mie,..

sampai bile bile pon kau takkan dapat puaskan hati semua orang,..

kau cuma ada blog nie je tok luahkan apa kau nak,..

kat cnie je kau betol betol lepas perasaan kau,..

sampai bile kau nak tipu diri kau sendiri,..

sampai bile weh,..?

 "tak semua yang kita nak kita dapat,.."

hmm,..



my sayang,..mmuah muuah mmmmuuahh!




salam,...~

dear fwen,..

i know u made this just for me,..haha~~

http://www.emocutez.com

but aku upload kembali dalam blog khas untuk join contest kau,..since it is originally from u to mie,..then i would like to share with people outside who didnt know siapa my dearest friend ever,..

http://www.emocutez.com


she is,....


siti nur fadhilah zulkaply



hahahaa~~ingat tak kat mane pic nie kita snap,..?*ah,..apehal ayat tunggang tebalik macam tunggang kuda,..-.-''*

kalo lupa toksah datang batu 4 oke,..!

http://www.emocutez.com

kita selalu buat macam macam bersama,..

sebagai contoh,..


amik gamba belakang,..!yang penah jadi kisah tragis satu masa dolu,..ahahahaa~~


dan kau suka wat muka yang tah apa apa,..haha~*join kontest kau tapi kutuk kutuk penganjur,..agak agak menang tak,..?ahahahaha~~*


 kita selalu gather tengok wayang sama sama,..paling tak lupa kisah movie tengok kita masa dah kenyang macam ular sawa sesudah mochub selesai menjalankan aktiviti lantak melantak bbq kat umah ekau,..


macam mana boley sesat pic kau kat c2 pon aku tak tau lah,..



go go power rangers,..!!


lagi sekali kau buat muka 'chomel' kau,..;p


nah,..model keding-to-be,..;D


kau suap aku aku suap kau,..sweet kan masa tuh,..haha~on my 17 th birthday,..


kita selalu amik pic kaki sendiri,..kan kan,..?aku pon tak paham kenapa,..heee~


gamba belakang,.. lagi,..?




hehehe,..all those pixca are my personal collection,..




kalo dulu kita boley shopping sama sama,..wat bbq sama sama,..nonton muviee sama sama,..sume lah sama sama,..tapi sekarang kita jauh,..kau kat s.alam aku kat penang,..sama sama berjuang untuk masa depan,..*tah bape kali aku taip sama sama,..tak kreatip betol,..haha~*


tak sangka kau dah besaq,..dah boley kawen dah tu,..tapi yang paling penting dah boley masok wayang nonton muviee 18sx dengan mochub yang lain,..boleyh lah kau kaber mira pulak,..almaklom lah aku kan paaaalingg 'muda',..penat asyek aku je cover tok kowang bile nak tengok cite yang ada genre 18sx,..*opss,..all silent readers jangan salah sangka pulak yang kami suka tengok cita LUCU tu ae,..genre ganas pon 18sx jugak kan kan kan,..?*

ahahaaa~~merepek suda,..!!



prays for u:

may ALLAH bless u and family,..

may the u've shown to others return to u multipled,..

may your dreams come true,..

may our friendship lasting forever,..


http://www.emocutez.com



aku sayang kau sama macam aku sayang mochub yang lain,..even kita agak baru kenal,..tapi aku selesa bekawan dengan kau,..thankx for being my lovely fwen,..

last but not least,..

http://www.emocutez.com


happy 18 th birthday fad,..


sekian,..

 aku nak tag:
ate 
 azie 



menang tak menang tu belakang celita,..yang penting among mochub aku yang 1st wish kau,..ahahahaa~~



Monday, October 18, 2010

salam,.~

lately tangan n kaki cepat sangat kebas,..before nie sangat susah nak alami semut semut tuh,..

haha~
da jadi macam abah pulak,..tapi abah jadi cam tu sebab diabetes,..i wonder why i got that kebas kebas,..

is that because of diabetes,..??

mmg abah dah lama suffer from that disease,..since before he met mak lagi,..dari tablet sampai la dah kena inject sendiri,..kadang kadang kesian gak,..aku salu tanya dekat abah,..
"sakit tak bah,..?"

"tade lah,..macam inject nak check glucose tu je,.."

muka abah tenang je,..

abah kate inject lagi effective,..buah pinggang dah tak payah nak proses ubat,..tapi aku yang tengok abah wat sendiri injection sayu plak,..doctor pon satu,..bagi abah makan tablet sampai buah pinggang abah hampir rosak,..abah kata tiap bulan amik darah,..nape doc tak dapat detect kerosakan buah pinggang yang abah alami,..hmm,..tu lah manusia,..tak mampu nak betulkan segalanya,..alhamdulillah sekarang abah dah tak makan tablet,..even macam seksa je tengok abah inject hari hari,..but tu yang terbaik untuk kesihatan abah,..


abah,..k.lang sayang abah,..memang kalo k.lang call rumah k.lang jarang nak cakap dengan abah,..memang k.lang tak penah msg abah,..*sebab abah tak pakai phone,..hehe~*salu msg mak je,..tapi tak bermakna k.lang tak ingat abah,..k.lang sayang abah sama macam k.lang sayang mak,..k.lang rindu abah pon sama macam k.lang selalu rindu mak,..k.lang tau abah takkan baca apa yang k.lang tulis taip,..tapi ALLAH tau apa yang k.lang nak sampaikan,..YA ALLAH kau sampaikanlah isi hatiku untuk mereka yang amat aku sayang,..


ALLAH,..KAUlah yang MAHA MENGETAHUI segala khilafku,..KAU kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihaniku,..amin~




Saturday, October 16, 2010

mine mine mine

rindu beliau,.. 

rindu sangat,..

malam tadi on call,..tapi kejap je,..then msg sampai beliau tdo,..hehe,..seronok,..!malam nie belom ada berita lagi dari beliau,..hari nie beliau ada program katanya,..n awal awal gtau aku yang beliau mmg bz hari nie,..


to him:it's ok dear,..by tau u pegi sana bukan nak menggatal dengan orang lain,..haha~;p sila jangan lupa choclate saya ok,..!nak banyak banyak tau,..hehe~xoxo~




Friday, October 15, 2010

single sebentar

hari nie beliau pegi langkawi,..trip batch,..today till sunday,..ala,..bukan lame pon,..-.-''huu~dah kena tinggal,..

http://www.emocutez.com

almaklom lah,..tak sama batch,..haha~whateva lah,..yang penting aku sayang dye,..umo hanya angka,..kan kan kan,..?

sooooo,..saya single lah sekarang,..!

http://www.emocutez.com
hahahahaa~~tade lah,..gurau je,..aku tak harap pon nak pegang title single tu,..!!tak nak n tak akan,..!!ade paham mr beliau,..??

tak paham gak tatau lah nak kata pe,..huu~~


btw,..hari nie hari jumaat,..kenape ngn hari nie,..?sebab hari nie hari last lecture,..huu~bermakna study week dah bermula,..hadooiii~tatau lah nak start study dari mane,..banyak sangat nak cover,..ishh,..tu lah,..orang lain focus,..kau main main,..mie mie,..
 


http://www.emocutez.com

oke,..!

azam perlu ade tok teruskan perjuangan,..*poyo je ayat,..huh,..*


mood saya bakal begini:

http://www.emocutez.com
http://www.emocutez.com
http://www.emocutez.com
http://www.emocutez.com
http://www.emocutez.com
http://www.emocutez.com


sila doakan kesihatan kewarasan pkran n sebagainya ok,..!;D




p/s;wish to hear something from u tonight,..take care,..iu sayang,..

http://www.emocutez.com



pic

salam,..~

seperti yang di janjikan,..entry kali nie fully bout pixca yang payah sangat nak upload hari tue,..;)


tadaa~~nie lah mini project kami yang dah siap,..;)

top view,..


engineer-to-be



ok,..cukup sampai situ,..even banyak lagi pixca yang aku nak upload,..tapi malas lah pulak,..;p




hah,..ni lah jadinya kalo tak simpan bedak tinggi tinggi,..


dengan gumbira kau tumpahkan bedak,..



natijahnya,...sila simpan bedak dan benda benda yang sepatutnya betol betol,.kalo tak,..terimalah padahnya,..;D



p/s;nak tau muka mie comel macam mana tak masa kecik kecik,..?mak kata muka mie macam alya,..comey kan kan kan,..;p