''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Monday, October 18, 2010

salam,.~

lately tangan n kaki cepat sangat kebas,..before nie sangat susah nak alami semut semut tuh,..

haha~
da jadi macam abah pulak,..tapi abah jadi cam tu sebab diabetes,..i wonder why i got that kebas kebas,..

is that because of diabetes,..??

mmg abah dah lama suffer from that disease,..since before he met mak lagi,..dari tablet sampai la dah kena inject sendiri,..kadang kadang kesian gak,..aku salu tanya dekat abah,..
"sakit tak bah,..?"

"tade lah,..macam inject nak check glucose tu je,.."

muka abah tenang je,..

abah kate inject lagi effective,..buah pinggang dah tak payah nak proses ubat,..tapi aku yang tengok abah wat sendiri injection sayu plak,..doctor pon satu,..bagi abah makan tablet sampai buah pinggang abah hampir rosak,..abah kata tiap bulan amik darah,..nape doc tak dapat detect kerosakan buah pinggang yang abah alami,..hmm,..tu lah manusia,..tak mampu nak betulkan segalanya,..alhamdulillah sekarang abah dah tak makan tablet,..even macam seksa je tengok abah inject hari hari,..but tu yang terbaik untuk kesihatan abah,..


abah,..k.lang sayang abah,..memang kalo k.lang call rumah k.lang jarang nak cakap dengan abah,..memang k.lang tak penah msg abah,..*sebab abah tak pakai phone,..hehe~*salu msg mak je,..tapi tak bermakna k.lang tak ingat abah,..k.lang sayang abah sama macam k.lang sayang mak,..k.lang rindu abah pon sama macam k.lang selalu rindu mak,..k.lang tau abah takkan baca apa yang k.lang tulis taip,..tapi ALLAH tau apa yang k.lang nak sampaikan,..YA ALLAH kau sampaikanlah isi hatiku untuk mereka yang amat aku sayang,..


ALLAH,..KAUlah yang MAHA MENGETAHUI segala khilafku,..KAU kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihaniku,..amin~




No comments: