''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Tuesday, November 30, 2010

mie setia lah,..!

salam,..

oke mie bukan nak cakap pasal hal cintan cintun tu,..even tajuk entry tu tersangat lah benar dengan diri nie,..!ahahhaaa~~actually mie dapat award,..award lagi,..?tak tahu la nie yang keberapa,..*ehhhh macam la banyak sangat award kau,..-.-''*naty mie selongkar balik award award yang ada dalam almari tu ae,..;p

 i got this from mr baik hati,..ahahaa~~tak kenal ke,..?pi la usha sendiri sana,..;p

and presenting to you,...
.
.
.
.
.
V


nah,..!comel kan mie,..?

incik nie yang bagi,..dye siap singgah blog semata mata nak mie amik award nie,..aww~~terharu kott,..!


my 2nd award,..ehhh,..ye ke,..?iye lah,..!!kali nie dari miss lak,..

tada~


mie sangaaat chomel kan,..?;p

before nak amik award nie mie kena jawab soalan dulu,..

ehh cik dhiya,..sejak bila jadi polis ha,..?

mie teros bagi jawapan je la ae,..?;p

1.ismi noorhamidah bt edros,..punya makna yang terpuji,..

2.pandangan mie tentang dhiya?easy going,..;)

3.100192,..that's my birthday,..jangan lupa sediakan hadiah tau next year,..;p

4.mie sentiasa sehat,..!dhiya sehat,..?ehehee~

that's all for now,..!

;D


p/s;thankx to both of them,..lain kali bagi lagi k,..ahahahaa~~mie mmg dari dulu setia,..;p





Sunday, November 28, 2010

apa nak buat kalau ada duit berjuta ha,..?

 salam,..!

wow,..!sapa tanak kalo dah ALLAH da bagi rezeki kan,..?punya duit berjuta,..macam macam boley buat woo,..~hahaha~<---gelak bangga,..;p
 
"wedding of the year" aww~oke i know that i'm very young to talk bout this,..but,..gadis mana yang tak pernah impikan majlis perkahwinan yang gah,..kan kan kan,..?sis efa pon mesti pernah terfikir,..betol tak sis,..?hehe~

 kalau mie jadi jutawan sekarang nie mie akan rancang perkahwinan mie biar jadi perkahwinan yang paling gempax sekali,..gah gah la jugak,..adat timur tetap ada,..;p



i want everything using fresh flower,..dari pelamin,..centerpiece walk way sampailah ke meja makan pengantin,..pendek kata,..semua lah,..!hehe~people said that fresh flower yang chantik n murah datang dari china,..but for mie,..mie nak guna fresh flower from malaysia jugak,..baru la ekonomi malaysia bertambah maju dengan adanya pelabur jutawan macam mie,..kan?haha~



bout door gift pulak mie nak bagi choclate ferrero rocher,..ada sapa sapa tak tau ke tu choc pe,..?-.-''
sorang tetamu dapat lima biji cukup la tu kan,..kalau tak cukup gak meh la mie sponser pi kilang choclate terkemuka tu je,..dah jadi jutawan kan,..mesti la tak kesah duit tu kemana,..kebahagiaan mereka kebahagiaan mie jugak,..hehe~;p



laa,..dah panjang panjang cerita,..tak bagi tahu lak nak buat kat mana kan,..?mie nak buat dekat pulau,..i'll buy my own isle,..wow~sambil tetamu bercuti dan menikmati keindahan alam,..masa tu la kita buat majlis resepsi,..mesti syok kan,..?lagi satu dapat la mereka merapatkan hubungan sesama manusia,..bak kata orang tua tua,..ukhuwah fillah,..;)


 selesai je majlis,mie nak terbang ke kota paris,..!apa lagi,..honeymoon lah,..!kalo husband mie tu superman boley la dye bawak mie fly sekali,..haha~malangnya mie nak kawen dengan gemok mie tu je,..;p kami akan ke sana dengan jet peribadi kami,..romantis gitu,..~dah jadi jutawan,..takkan kota paris je,..?mesti la mie nak jelajah satu dunia,..termasoklah ke tanah haram,arab,..lagi lagi dengan insan tersayang,..subahanallah,..indahnya saat tu,..hihi~


sambil travel sambil belajar,..dari situ la kita mengenal budaya dan adat negara lain,..kan kan,..?

present tok insan insan di malaysia haruslah di beli jugak deyh,..hehe~setiap negara ada hadiahnya,..aww~mesti penuh jet peribadi mie tu kan naty,..terisi dengan hadiah hadiah tok insan tersayang,..mungkin untuk sis efa jugak,..hehe~



yang paling penting,..!mie kena beli dslr dulu,..ada camera baru la mie boley merakamkan segala macam keindahan ciptaan ALLAH di dunia nie,..betul tak,..?;p

kalau mie jadi jutawan mie akan buat majlis resepsi yang gilang gemilang,..dan travel seluruh dunia sambil mengenal adat tradisi dan budaya negara lain,..;)

habis suda cherita mie,..;)

best tak best tak,..?ahahaa~~perasan best la tu,..;p actually mie buat entry nie khas tok join contest sis efa,..

nak tau lebih lanjut sila click dekat banner contest k,..;)


tarikh tutup penyertaan pada 3 dec 2010 jam 8 malam,..sooo~cepat join,..!hehe~

mie tag mereka;




DONE,..!

hehe~wish mie luck oke,..;)



p/s;kalo gemok bace entry nie mampus aku kena gelak,..ahahaa~~all those pixca are my personal collection,..hehe~




please do this,.

salam,..
ini enrty khas tok senior yang beriya iya tag aku,..haha~tajuk entry tah hape hape,..sebab tanak asyek ulag perkataan TAG nie lagi,..banyak sangat tajuk entry yang aku tulis TAG,..haha~lagi sekali aku ulang,..tag,..

oke,..back to our main point,..aku dekehendaki menjawab beberapa soalan,..

1.blog lelaki jahat berlagak baik di mata awak,blog saya la tu,..(belum tengok,.sila blogwalking)
  blog senior kekurangan pixca,..;p

2.nama blog anda dan kenapa letak nama tu,..
srikandimie,..inspirasi sendiri,..haha~

3.nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea tu,..
http://srikandimie.blogspot.com/,..mie di ambil dari nama sendiri,..people selalu panggil me 'mie',..;)

4.apakah method penulisan dalam blog anda?
write by heart,..

5.apa perasaan anda bila tengok blog orang lain cantik dan menarik sedangkan anda tidak?
first impression,..wow~chantiknye blog dye,..mesti dye kreatif kan,..haha~

6.bilakah blog anda diwujudkan?
somewhere in julai 2010,..maseh muda kan,..?hehe~

7.siapakah orang pertama yang menjadi follower anda?
hah,..?nak kena pi selongkar lah pulak,..ahahaa~

8.tag lima orang
semua follower,..!;D baru adil,..hee~





Saturday, November 27, 2010

tag

salam,..;)

wahh,.pembaharuan pulak,..ade smile di situ,..hahaha~

vengong,..aku tade benda nak hupdate tentang cherita sendiri sebenonye,..

ramai gile yang tag,..

kepada mereka yang mengteg mie,..mohon sabar ye,..naty tengah tengah malam cket mie wat satu satu,..hehe~nak wat skang tapi kena layan alya dulu,.kang dye meragam habes kami orang tak boley tido,..;p

tata~



kids and baby photo contest


salam,..!

wah wah wah,..!!baca tajuk dah tau kott entry nie tentang apa,..hehe~~

ok ok,..aku memang belum ada baby,..tapi syarat penyertaan tak dinyatakan lak pixca yang di pertaruhkan mestilah anak sendiri,..ahahaa~~anak buah anak jiran anak sepupu pon boleyhh,..jangan anak tekak suda,..

http://www.emocutez.com

 contest nie di anjurkan oleh bakal pengantin sis nur safiyyah,..hehe darah manis gitu,..bakal melangsungkan perkahwinan somewhere in 2011,..wow~congrats sis,..!;)


tada~nie la pixca yang aku pertaruhkan banner contest tu,..hehe~

pixca yang berjaya memenangi hati sis nie akan dapat earring dari lazo diamond jewellery which is white gold,..!

http://www.emocutez.com

ahahaa~~saje je aku besar kan bagi kamu orang excited cket nak join,..;p

dah nama pon contest,..memang lah ade syarat kan,..

1.mesti menjadi follower blog beliau yang chantik jelita,..

2.tag 8 orang maksimum,.

3.letak banner contest di side bar n dalam entry,..

4.sertakan satu gambar zaman kanak kanak ribena,..

5.hantar link enrty kepada beliau,..

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest,..

7.wajib beritahu hadiah yang bakal dimenangi,..


oke,..tu semua ayat rojak plus air batu campur aku,..nak tahu lebih lanjut sila ke sini,..;)

tarikh tutup 30 nov 2010,..cepat cepat,..takot cik berdarah manis nie tibe tibe ubah fikiran nak tutup contest awal lak,..;p


dan tiba lah masa untuk menikmati menu pixca yang aku pertaruhkan,..jeng jeng jeng,..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V




name budak tecik nie nurul alya syamimi bin azlan bin edros,..haha~~merangkap anak buah kesayangan aku,.lokasi kejadian pada malam ayahanda dan bonda nya leka tengok tv,..beliau berjaya menumpahkan hampir suku bedak powder,..hanya mampu tersengih pabila ayahanda dan bonda nya perasan akan kejadian tersebut,..ahahahaa~~

seronok kan jadi budak budak,..tak payah pikir masalah besar besar,..yang mereka tahu hanya main main dan main,..

agak agak kalo ade doremon boley tak mintak jadi kecik balik,..?-.-''



aku tag mereka,..;)

ate

azie

dhiya

fad

senior

tyka


sis amal

sis miera


menang tak menang belakang cerita,..yang penting ukhuwah yang terjalin,..;)

wish mie luck,..!hehe~

tiba tiba rindu gemok pulak,..

nak upload pixca,..but asyek loading manjang,..

bile nak jumpa gemok ae,..?-.-''





p/s;awak rindu shaya tak,..?



Thursday, November 25, 2010

aku langgar keta orang,..korang penah,..?

salam,..!


pixca dah menjelaskan segalanya,..ahahhahaaa~~sumpah kelakar,..mengelabah punya pasal,..yang aku pon sedap je reverse,..sekali,..duuupp!

berbunyi da,..

http://www.emocutez.com

 terbaik wookk,..!

dah la masa tu baru je nak start QTI*pra jpj*,..ahahahaa~~

sesapa yang memang follow blog tau la yang aku baru terkedek kedek nak amik lesen keta,..last year kandas sebab kena pi khidmat negara,..tak pasal kena tunda,..;p

hari pertama pegang keta badan jadi saket saket,..tangan lenguh,..tak sampai nak tekan clutch tu dah satu hal dah,..name pon tak sampai kan,..so terpaksa la mintak jasa baik cik bantal busuk kak maz tok membantu aku memanjangkan kaki,..ahahaa~~

k.maz tu sape,..?tu la akak yang ajar aku,..konon garang,..aku dah bukak cerita,..hah,..amik kau,..gelak sakan dengan akak nie,..thankx ae kak ajar mie,..;)

first day belajar keta tak keluar jalan raya pon..sebab akak tu tak berani ajar since aku tade basic driving lagi,..so pusing pusing litar je la jawabnye,..settle tiga penjuru n parking,..last skali k.maz ajar bukit,..

wow,..!mula mula dye suruh lalu je,..biasakan dulu,..dah biasa baru kite benti benti pulak,..haha~

al kisah nak di jadikan cerita,..masa turun bukit orang tekan break,..yang aku,..pi tekan minyak,..!pucat lesi k.maz,..mane taknye buat nye excident,..sia sia je hidup,..sape nak kawen dengan gemok naty,..?;p

http://www.emocutez.com

"isshh,..bahaya la kamu nie,.."tu yang k.maz cakap,..masa tu dalam hati dah macam macam bende aku pk,..'tak payah amik lesen pon tak pe la,..!'nada putus asa tu,..

maybe sebab dah penat tu,..2 jam lebih dah settle parking dengan tiga penjuru,..so moral nak teruskan pon dah low,..haha~~

hari ke dua berjalan macam biasa,..tapi aku tak start litar terus,..k.maz suh try wat jalan raya plak,..yang aku lak toksah bayang la mengelabah macam ne,..haha~siap garu pale yang tak gatal ade,..

payah gak la mule mule nak mahir tuka gear,..orang lain tuka gear tak payah pandang,..yang aku siap pandang gear tu,..naseb bek tak excident tengah jalan,..mie mie,..

dah masok litar tah apesal aku jadi kekok lak,..asyik mati enjin je,.."akak cubit jugak kamu nie,.."haha~comel kan,..dah besar besar pon kena ugut cubit,..haha~~

2nd day aku focus more pada bukit,..mengundur,..?benda biasa kott,..!still tak reti balance clutch dengan minyak,..pluss nak tarik hand break pon punya la payah,..k.maz kata memang susah cket hand break keta tu,..sebab salu lelaki yang bawak,..so hand break jadi tinggi,..nak tanak kena lah aku mengerah tenaga betina aku yang tak seberapa nie,..penat kott,..!

http://www.emocutez.com

hari ketiga aku banyak touch up parking tiga penjuru n bukit,..!alhamdulillah bukit mula menampakkan perubahan,..makin banyak latihan makin mudah,..omputih salu cakap,..practise makes perfect,..rite,..?

http://www.emocutez.com

huh huh,..fenat woo belajar keta nie,..line tu tak ley langgar,..line ini tak boley,..tapi bile dah dapat lesen,..double line pon pakai taram je,..kan kan kan,..?

http://www.emocutez.com

antara kesalahan yang aku wat,..lambat matikan signal,..tak guna gear yang betol ikot kelajuan,..n the worst ever,..!mentang mentang dah sampai pagar kau boley pulak lari budjet,..tu la masa belok tak tengok sede mirror,..tak pasal langgar tembok tepi,..dusshh!

"kalau nak ikotkan kamu gagal nie,..tapi saya pon ada budi bicara,..tak pe lah,..naty masa jpj jangan buat macam tu,.."

wahh!!terima kaseh encik baik hati,..!kalo tak kena la ulang QTI plus duit pon terlebur dengan sendiri,..haha~

30 dec aku jpj,..doakan ye semua,..!

http://www.emocutez.com




p/s;naseb bek keta kancil yang aku langgar tu tak menjadi issue,..kalo tak,..payah den,..;p

moral of the story,..hati hati di jalan raya,..!;D



oke aku tak paham asal post bawah nie jadi macam nie,..

grrrr~


25 randoms

 salam,..!

aku di tag oleh cik dhiya si baik hati nie lagi,..hehe,..nie mesti dhiya nak tau sangat pasal mie nie kan kan kan,..?;p

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.

1.nama di beri noorhamidah bt edros,..tu dalam surat tak beranak,..;p

2.solat itu tiang agama,..<---apehal tetibe nak bagi ceramah agama plak nie,..-.-'' bukan bukan,..!cuma nak cakap kalo kamu orang orang islam dan menjaga solat,..bermakna kamu orang sentiasa sebut nama aku,..ahahaha~~tade kena mengena kott,..;p

3.anak ke tiga dari empat adek beradek,..

4.kakak dan abang dah kawen,..tinggal aku dengan adek je yang maseh mencari,..ade calon,..?diri  anda mungkin,..?ahaha~*dah jumpa kott*

5.ada sorang anak tak berbuah nama dye alya,..;) alya selalu cakap macam nie,.."saaaayang mak lang nie,.." kalau anda di tempat shaya apa perasaan anda,..?teruja bukan,..?;D

6.sedang terfikir fikir agaknya bila anak anak buah aku akan bertambah,..

http://www.emocutez.com

7.sangat suka makan pedas,..kalo mak masak tak pedas cili padi jadi ulam,..haha~

8.suka makan seafood jugak,.even ade allergic yang tak serius,..haha~

9.choc lover,..<3

10.tak boley bau asap rokok,..sangat anti,..!

11.penakut,..!hehehee~~

12.suka travel,..even parents jarang travel,..;p

13.nak kawen dengan orang yang kuat jalan,..baru best,..!

14.suka shopping,..even just window shopping,..haha~

15.langgar keta orang semalam,..;p

http://www.emocutez.com

16.takot kucing,..even kucing tu comel n warne pink,..


gemok punya kucing,..pinjam jap ae gemok,..hehe~

17.i wish i could buy dslr with my own money,..;)

18.konon nak amik tesl,..last last dapat civil,..

19.suka warna putih pink n merah,..but merah dah lama tinggalkan,..

20.kuat nanges,..

http://www.emocutez.com

21.tak suka orang tipu tak setia back stabber,..

22.aku serius kau serius,..aku main kau main,..oke,..?

23.dari dulu suka macam nie,..berani buat berani tanggung,..haha~tetibe teringat kisah masa dok hostel,..;p

24.sangat sayang mereka yang sayang aku,..;D

25.tag,..?anda yang menbaca automatic di tag,..hehe~

http://www.emocutez.com




Wednesday, November 24, 2010

di tag lagi dan lagi

salam,..

oke,..aku bukan tanak cherita pasal apa yang berlaku due tiga hari nie,..alkisah ditag makanya aku perlu melaksanakan setiap entry itu terlebih dahulu,..

haha~sape yang rajen sangat nak tag aku nie,..?dah la blog tah apa apa,..huu~nak tau ke sape,..?tak lain tak bukan,..kawan baru aku la,..cik asasian nie,..aku lak tanak la kecik kan hati beliau yang memang sedia kecik,..<---eh,..kecik ke,..?;p

meh layan soalan,..!

1.pe benda paling penting dalam hidup korang?

kalo tanya aku,..of course lah family,..!my dear friends n my handphone,..haha~gemok tak tersenarai,..;p sebab ada hp bermakna ada gemok jugak la,..

2.benda terakhir korang beli guna duit sendiri?

beg voir,..tu hasel titik peluh berkhidmat untuk negara,..yang lain beli guna duit mak abah,..hehe~

3.di mana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

aku memang la nak kawen dengan gemok tapi tak terpikir lak nak kawen dekat mana,..haha~dewan ke rumah ae lagi best,..?my dear sister dulu kat dewan,..woo~syok je tengok,..;p

pasal warna lak,..combination other colour with white,..pink maybe,..tapi tanak la warne kelabu,..haha~



http://www.emocutez.com

4.adakah korang sedang bercinta sekarang?

ala,..malu lak nak ngaku,..

http://www.emocutez.com

5.berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

kamu orang nak dengar jawapan sastra ke jawapan math,..?

http://www.emocutez.com

6.di mana korang selalu jumpa kekasih korang?

kat mana ae gemok,...?lupa la,..

7.novel/buku/majalah terakhir korang beli?

lafazkan kalimah cintamu karya siti rosmizah,..*aku ingat ingat lupa la sape pengarangnye,..;p*

8.apakah nama penuh korang?

noorhamidah bt edros

9.antara mak dan ayah korang mana korang lagi mesra?

dua dua la,..tak percaya,..?meh datang rumah,..haha~

10.namakan orang yang betul betul korang nak jumpa dalam hidup

kalau orang tu dah meninggal,..boley tak,..?

11.adakah korang basuh baju sendiri?

eh,..mesti la,..!

12.di mana tempat yang korang betul betul nak pergi?

mana mana pon boley asalkan dengan orang tersayang,..;) but prefer tempat sejuk,..wuuu~

13.pilih salah satu peluk atau cium?

kalau nak dua dua boley ke,..?hahaha~

14.beritahu tiga perkara tentang orang yang tag korang

nama dye dhiya,..
dye budak asasi,..
dye kawan baru aku,..;)

15.lima benda korang sangat sayang dalam hidup korang

baju yang gemok bagi,..
surat surat gemok masa sekolah,..haha~korang ada simpan lagi,..?
jeans levis n baju east india yang pakcik bagi since standard 4,..still muat,..!
handphone
lappy

16.lima lagu korang suka n selalu dengar

perfect two
cuba
what goes around comes around
love the way you lie
bila cinta

17.bila tarikh lahir korang n korang sambut besday kat mana tahun lepas?

10 januari 1992,..dah nak birthday dah nie,..haha~sambut dekat medan ikan bakar pelabuhan klang dengan family,..

http://www.emocutez.com


18.tujuh orang blogger korang nak tag

aku tag semua followers,..!ahaha~~dan mereka yang bace mende alah nie,..

19.cerita sikit pasal blogger pertama korang tag

aku tag semua followers,..macam mana nak tau sapa yang pertama,..?ahahhaa~~



Tuesday, November 23, 2010

sori sori

salam,..~

dah settel latihan selama 2 hari,..but eso ada lagi,..haha~~banyak gile nak story,..but connection getting worst la,..!nak je aku campak berok nie ke longkang,..;p

sapa yang singgah sila tinggal jejak anda,..naty mie usha balik bile line da ok,..;)

tata~



Monday, November 22, 2010

back to school,..!

salam,..

esok pagi pagi dah kena bangun,..eh,..mmg la hari hari pon bangun,..tapi salu boley sambung tido balik,.;p

btw esok lusa tulat gonna be my driving lesson day,..yeeaahh!!nak siap kan P,..!supaya shaya boley meronggeng pegi kelas naik kereta next sem if kena duduk luar,..*tu pon kalo big boss bagi la,..;p*

cuak la cuak la,..mira kate akak yang ajar tu garang,..aku dah la jenis tak suka orang tinggi suara bile nak mengajar,..naty mesti cakap cam nie,.."dye nie nak ajar ke nak ngamuk,..heyy,..khidmat anda berbayar oke,.;p"

dah dah,..nak tido,..nyte all,..!

esok aku story lagi ae,..;)

p/s;errrrr,..susa tak nak lulus,..?macam mana tak tuka gear ha?jpj garang tak,..?adooiii~~esok kali ke 2 pegang stereng,..memang la hari hari pon boley pegang,..setakat pegang baby alya pon boley,..;p



Sunday, November 21, 2010

jangan mencari terlalu sempurna

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....


sumber;facebook



mereka busy shaya macam mana?

salam,..

suppose hari nie nak gather ngn bebudak plkn kat sunway pyramid,..but mak abah tak bagi pegi sendiri,..at last aku sorang sorang gak kat umah,..sume tade,..mak abah pi kenduri,..k.nem balik s.alam,..bby alya tak datang,..adek kua,..kalo dorang bagi aku kua tade la aku sorang,..

dissapointed dengan cancelation our vacation,..tak tau macam mana nak gather satu family lagi,..ada je halangan,..cuti sem nie je yang ada tok aku spend masa dengan family,..but seems like everybody busy,..

rindu nak gather macam dulu,..rindu nak makan malam semeja,..rindu nak holiday sama sama,..

sumpah,..!kadang kadang jealous sangat dengan orang lain,..family busy gak,..but satu satu masa dorang try to spend that day with family,..

suppose 4 n 5 th dec we all gather at melacca,..but,..hmm,..



p/s;ALLAH takkan menguji hambanya yang tak mampu,..keep that words mie,..


you are sweet blogger like candy,..aww~

salam,..!;p

aku bukan nak buat kempen jual gula gula ok,..tak elok makan gula gula banyak sangat,..nanti gigi rongak,..kencing manis lagi,..ahahaha~~

merepek suda,..

actually malam nie cik baik hati dengan baik hatinya memberikan award kepada shaya yang sedia manis,..ahahaha~~

nak tengok ke award dye,..?

tak payah la,..

nak,..?

ala,...

segan la nak tunjuk,..

sweet sangat,..

ahahaa~~

ok la ok la,..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
lagi lagi scroll lagi,..;D
.
.
.
.
.
.
ala,..segan la,..
.
.
.
.
.
.
.
ahahaa~~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada~


comel kan kan kan,..?;D

eley nak jugak la tu,..bweeekk!



aku nak bagi award nie kat flower follower follower aku la,..boley tak cik nurul harnani,..?;p

before korang amik sila terjah blog si pemberi hadiah dulu tau,..!

ini arahan!;p



Saturday, November 20, 2010

kegirangan kanak kanak ribena

salam,..!

hehe,..ada apa dengan tajuk  entry,..?

yang pasti aku bukan nak celita pasal iklan minuman ribena tu ae,..walaupon ramai sedia maklom air ribena memang sedap di minum ketika dahaga,..wow,..!asyikk~

oke oke,.!tajuk asal plisss!!

actually semalam anak beranak mochub keluar berjalan jalan sambil membowling dan tengok wayang,..plan utama nak pi main bowling karoke picnic then wayang,..at last karoke n picnic terbatal dengan sendiri akibat bahana janji melayu kami semua,..hahaha~nie semua hasel tunjuk ajar tok guru berwibawa;SITI NUR FADHILAH ZULKAPLY,..!

ahahhaa~~kalo kata kumpul pukol 2,..toksah mimpi semua ada pukul 2,..aleh aleh pukol 4 baru terpacak sorang sorang kat homestay idaman kami,..aka umah fad,..;p
http://www.emocutez.com

jom layan pixca,..!malas nak cherita panjang panjang,..naty kamu orang buhsan,..hehe~


fav shoot,..!ahahaa~


aku comel kan weyh,..?;p


membowling sakan,..~


tu dia,..tok guru kami,..!;D


lan berwajah baru,..*sila jgn tanya wajah beliau sebelum nie macam mana ye*


iqa,..dr-to-be,..always wish her luck,..<3


faris,..singa yang suka pecah cermin,..ehh silap,..!shhh~jgn bg tau dye tau,..!*ada kisah tersendiri pasal pecah cermin tu,..sampai sekarang kitorang bahan dye,..;p*


toksah puji puji,..aku tau aku chomel,..ahaha~


adek fad,..eqin,..;)


 apart of mochub family since dye couple dengan budak kecik bawah nie,..ahaha~


miera,..dari kecik dengan dye,..aku pernah cite pasal dye,..tak ingat,..?sila terjah sini,..


dah besar dah kau,..ahahaa~~


ha,..nie fahmy,..!konon nak buat special delivery mcD tok aku,..hampehhh kau,.


qila,..nie first time dye jon kitorang gather,..before nie ada je halangan dye,..;)


  tok guru berwibawa,..ahaha~~dye bace nie mati aku,..-.-''

last but not least,..!


pembuka dan penutup haruslah sama,..;p





p/s;gemok tak dapat join,..cian gemok shaya kan,..?;(