''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Thursday, November 25, 2010

aku langgar keta orang,..korang penah,..?

salam,..!


pixca dah menjelaskan segalanya,..ahahhahaaa~~sumpah kelakar,..mengelabah punya pasal,..yang aku pon sedap je reverse,..sekali,..duuupp!

berbunyi da,..

http://www.emocutez.com

 terbaik wookk,..!

dah la masa tu baru je nak start QTI*pra jpj*,..ahahahaa~~

sesapa yang memang follow blog tau la yang aku baru terkedek kedek nak amik lesen keta,..last year kandas sebab kena pi khidmat negara,..tak pasal kena tunda,..;p

hari pertama pegang keta badan jadi saket saket,..tangan lenguh,..tak sampai nak tekan clutch tu dah satu hal dah,..name pon tak sampai kan,..so terpaksa la mintak jasa baik cik bantal busuk kak maz tok membantu aku memanjangkan kaki,..ahahaa~~

k.maz tu sape,..?tu la akak yang ajar aku,..konon garang,..aku dah bukak cerita,..hah,..amik kau,..gelak sakan dengan akak nie,..thankx ae kak ajar mie,..;)

first day belajar keta tak keluar jalan raya pon..sebab akak tu tak berani ajar since aku tade basic driving lagi,..so pusing pusing litar je la jawabnye,..settle tiga penjuru n parking,..last skali k.maz ajar bukit,..

wow,..!mula mula dye suruh lalu je,..biasakan dulu,..dah biasa baru kite benti benti pulak,..haha~

al kisah nak di jadikan cerita,..masa turun bukit orang tekan break,..yang aku,..pi tekan minyak,..!pucat lesi k.maz,..mane taknye buat nye excident,..sia sia je hidup,..sape nak kawen dengan gemok naty,..?;p

http://www.emocutez.com

"isshh,..bahaya la kamu nie,.."tu yang k.maz cakap,..masa tu dalam hati dah macam macam bende aku pk,..'tak payah amik lesen pon tak pe la,..!'nada putus asa tu,..

maybe sebab dah penat tu,..2 jam lebih dah settle parking dengan tiga penjuru,..so moral nak teruskan pon dah low,..haha~~

hari ke dua berjalan macam biasa,..tapi aku tak start litar terus,..k.maz suh try wat jalan raya plak,..yang aku lak toksah bayang la mengelabah macam ne,..haha~siap garu pale yang tak gatal ade,..

payah gak la mule mule nak mahir tuka gear,..orang lain tuka gear tak payah pandang,..yang aku siap pandang gear tu,..naseb bek tak excident tengah jalan,..mie mie,..

dah masok litar tah apesal aku jadi kekok lak,..asyik mati enjin je,.."akak cubit jugak kamu nie,.."haha~comel kan,..dah besar besar pon kena ugut cubit,..haha~~

2nd day aku focus more pada bukit,..mengundur,..?benda biasa kott,..!still tak reti balance clutch dengan minyak,..pluss nak tarik hand break pon punya la payah,..k.maz kata memang susah cket hand break keta tu,..sebab salu lelaki yang bawak,..so hand break jadi tinggi,..nak tanak kena lah aku mengerah tenaga betina aku yang tak seberapa nie,..penat kott,..!

http://www.emocutez.com

hari ketiga aku banyak touch up parking tiga penjuru n bukit,..!alhamdulillah bukit mula menampakkan perubahan,..makin banyak latihan makin mudah,..omputih salu cakap,..practise makes perfect,..rite,..?

http://www.emocutez.com

huh huh,..fenat woo belajar keta nie,..line tu tak ley langgar,..line ini tak boley,..tapi bile dah dapat lesen,..double line pon pakai taram je,..kan kan kan,..?

http://www.emocutez.com

antara kesalahan yang aku wat,..lambat matikan signal,..tak guna gear yang betol ikot kelajuan,..n the worst ever,..!mentang mentang dah sampai pagar kau boley pulak lari budjet,..tu la masa belok tak tengok sede mirror,..tak pasal langgar tembok tepi,..dusshh!

"kalau nak ikotkan kamu gagal nie,..tapi saya pon ada budi bicara,..tak pe lah,..naty masa jpj jangan buat macam tu,.."

wahh!!terima kaseh encik baik hati,..!kalo tak kena la ulang QTI plus duit pon terlebur dengan sendiri,..haha~

30 dec aku jpj,..doakan ye semua,..!

http://www.emocutez.com




p/s;naseb bek keta kancil yang aku langgar tu tak menjadi issue,..kalo tak,..payah den,..;p

moral of the story,..hati hati di jalan raya,..!;D



10 comments:

lynn said...

dasyat weh ! sumpah ! smpi langgar kete org tuhhh ~ takpe . tyme prctise takpe . jgn nnti da drive tol2 kau g langgar sudah . lek2 . tak accdent tak pro lah beb .

srikandi mie said...

ahahahahaa~~terok en,..kemek lah jugak,..;p

lynalike said...

gudluck.. kacang jewp.. wakaka..

srikandi mie said...

hehe~akak dah pro,..mmg lah kacang,..;p

thankx,..!;D

lelakiYANGjahatSANGAT said...

training make perfect...gudluck..:)

srikandi mie said...

hehe,..thankx bro,..;)

nur dhiya' aida said...

saya suke belog awak!

http://anaivegirlslife.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

srikandi mie said...

saya pon suka blog awak,..!<3

lynalike said...

pro bnde.. bile tang manual mule ngelabah..

srikandi mie said...

ahahaaa~~kalo lesen ade tok keta auto,..dah lame amik,..!;p dah la kat umah ade keta auto je,..tu yang tak ley practice langsung,..mmg harap driving skul tu je,..

but abah mie kata next year macam nak kua lesen to keta auto,..kalo ade,..nyesal den amik taun nie,..hahaha~;p