''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Sunday, November 28, 2010

apa nak buat kalau ada duit berjuta ha,..?

 salam,..!

wow,..!sapa tanak kalo dah ALLAH da bagi rezeki kan,..?punya duit berjuta,..macam macam boley buat woo,..~hahaha~<---gelak bangga,..;p
 
"wedding of the year" aww~oke i know that i'm very young to talk bout this,..but,..gadis mana yang tak pernah impikan majlis perkahwinan yang gah,..kan kan kan,..?sis efa pon mesti pernah terfikir,..betol tak sis,..?hehe~

 kalau mie jadi jutawan sekarang nie mie akan rancang perkahwinan mie biar jadi perkahwinan yang paling gempax sekali,..gah gah la jugak,..adat timur tetap ada,..;p



i want everything using fresh flower,..dari pelamin,..centerpiece walk way sampailah ke meja makan pengantin,..pendek kata,..semua lah,..!hehe~people said that fresh flower yang chantik n murah datang dari china,..but for mie,..mie nak guna fresh flower from malaysia jugak,..baru la ekonomi malaysia bertambah maju dengan adanya pelabur jutawan macam mie,..kan?haha~



bout door gift pulak mie nak bagi choclate ferrero rocher,..ada sapa sapa tak tau ke tu choc pe,..?-.-''
sorang tetamu dapat lima biji cukup la tu kan,..kalau tak cukup gak meh la mie sponser pi kilang choclate terkemuka tu je,..dah jadi jutawan kan,..mesti la tak kesah duit tu kemana,..kebahagiaan mereka kebahagiaan mie jugak,..hehe~;p



laa,..dah panjang panjang cerita,..tak bagi tahu lak nak buat kat mana kan,..?mie nak buat dekat pulau,..i'll buy my own isle,..wow~sambil tetamu bercuti dan menikmati keindahan alam,..masa tu la kita buat majlis resepsi,..mesti syok kan,..?lagi satu dapat la mereka merapatkan hubungan sesama manusia,..bak kata orang tua tua,..ukhuwah fillah,..;)


 selesai je majlis,mie nak terbang ke kota paris,..!apa lagi,..honeymoon lah,..!kalo husband mie tu superman boley la dye bawak mie fly sekali,..haha~malangnya mie nak kawen dengan gemok mie tu je,..;p kami akan ke sana dengan jet peribadi kami,..romantis gitu,..~dah jadi jutawan,..takkan kota paris je,..?mesti la mie nak jelajah satu dunia,..termasoklah ke tanah haram,arab,..lagi lagi dengan insan tersayang,..subahanallah,..indahnya saat tu,..hihi~


sambil travel sambil belajar,..dari situ la kita mengenal budaya dan adat negara lain,..kan kan,..?

present tok insan insan di malaysia haruslah di beli jugak deyh,..hehe~setiap negara ada hadiahnya,..aww~mesti penuh jet peribadi mie tu kan naty,..terisi dengan hadiah hadiah tok insan tersayang,..mungkin untuk sis efa jugak,..hehe~



yang paling penting,..!mie kena beli dslr dulu,..ada camera baru la mie boley merakamkan segala macam keindahan ciptaan ALLAH di dunia nie,..betul tak,..?;p

kalau mie jadi jutawan mie akan buat majlis resepsi yang gilang gemilang,..dan travel seluruh dunia sambil mengenal adat tradisi dan budaya negara lain,..;)

habis suda cherita mie,..;)

best tak best tak,..?ahahaa~~perasan best la tu,..;p actually mie buat entry nie khas tok join contest sis efa,..

nak tau lebih lanjut sila click dekat banner contest k,..;)


tarikh tutup penyertaan pada 3 dec 2010 jam 8 malam,..sooo~cepat join,..!hehe~

mie tag mereka;




DONE,..!

hehe~wish mie luck oke,..;)



p/s;kalo gemok bace entry nie mampus aku kena gelak,..ahahaa~~all those pixca are my personal collection,..hehe~




6 comments:

efa nur said...

best..best...yg plg best, "wedding of the year"
oowwhhh..i like...hikhik :D

kalo g travel jgn lupe present sis 2 ye..hehe
thanx dear 4 join...GUD LUCK ya.. :)

srikandi mie said...

ehehee~~berangan nak challenge wedding siti tu,..ahahaa~~;))

orite,..!tak lupa punye,..hehe~ thankx ya,..;)

mie said...

tu dia...
dapatkan dslr secepat mungkin..
hehehee

CGG said...

kalo cgg..cgg nak bina uma anak yatim..
sebab cgg anak yatim gak..
so paham perasaan org2 yang jadi anka yatim

srikandi mie said...

mie;ehhhh,..name kita same pulak,..;p hehe~~dslr,..?aww~kalo ade ongkos sekang jugak mie pi beli,..;p

srikandi mie said...

CGG;alhamdulillah,..;) CGG try la join contest nie,..;)