''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Sunday, December 5, 2010

bekerja sebagai buruh kasar,..bukan mudah,..!

salam,..!;p

ada sapa sapa pernah menggunakan profesion ini sebagai sumber rezeki,..?atau anda maseh melakukan nya,.?

kamu orang mesti tertanya tanya kenapa lah srikandi kecil molek nie tiba tiba membangkitkan isu buruh pulak,..buang tebiat ape,..kan kan,.?

 ahahaha~mie maseh waras lah,..!actually hari jumaat lepas mie dah merasa jadi buruh kasar,..<---hiperbola lebey,..;p

jom layan pixca,..!dengan gambar semua lebeh jelas bukan,..?


nie la kerja salah satu makhluk perosak,..cek anai anai,..!give 'em a biiiggg clap,..! kerana berjaya memakan pakir umah kakakku,..;D



bergaya lagi handsome bukan,..?muahahahaa~ adek mie,..name dye azmi,..nah,..mie jugak,..;D

*oke,..banyak lagi pixca yang mie nak tujuk setelah seharian bergelar buruh,..ahaha~~but di sebabkan connection worst gila,..mie kena hold dulu,..nah,..payah kan kalo bela berok nie,..!isshh!~~*
 
biasa lah  kalo dah nama pon hari jumaat,..mesti lah si teruna kena pi solat jumaat,..sepanjang mereka di masjid mie tinggal sorang kat umah k.nem,..huu~~seraammm~ada hantuu~ok,..mie tipu,..!siang siang nak seram ape,..ahahaaa~

dari pagi sampai lah petang kami orang sempat siapkan pembukaan secara rasmi pakir pakir yang telah dimakan dengan enaknya oleh cik anai anai,..hebat bukan,..?;p

bukan kerja mudah woo,..~even pakir tu cuma di gam,..ada jugak certain yang payah nak bukak,..perrghh~habes meleleh peluh betina gue,..yang nie mie tak tipu,..!;p memang mie dengan adek tak nak abah buat kerja,..sebab tu dua bilik n hall atas kami sepenuhnya yang buat,..kami tau abah kami dah tak bape larat nak buat kerja kerja tu,..itu tanda kami saaaaayang abah kami,..;D

saket saket jugak la badan keding aku nie,..-.-''

hehe~mesti kamu orang terpikir kenapa my sister tak upah orang je untuk bukak pakir tu,..?dan kenapa kami orang yang perlu membukanya,..?

kamu orang tau berapa kos untuk bukak pakir tu,..?almost rm 800++,..tu kalau non skilled worker,..n how abaut skilled worker pulak,..?nah,..bak kata nabil,..lu pikir lah sendiri,..!;p

dari k.nem bagi duit 800 tu buta buta dekat orang,..lebeh baik adek adek dye yang baik hati lagi gagah perkasa nie yang dapat habuan,..bijak bukan,..?;p 

actually duit bukan alasan untuk kak nem,..cuma abah kata kalo dah kita boley buat sendiri,..kenapa perlu ambil upah orang,..betul tak,..?selain dapat kurangkan kos renovation,..dapat gak mie merasa macam mana payahnya mereka yang pernah buat kerja kerja macam tu sebagai punca rezeki,..kamu orang setuju,..?jom angkat tangan,..!;))

muahahaa~~benda lain mungkin kita boleh beli,..tapi bukan pengalaman hidup kita sendiri,..bila kita rasa susah,..baru kita akan hargai kesenangan yang kita dapat,..;)

itu kata mie,..what about yours,..?



dah habes baca,..?jom vote mie kat sini,..;p



2 comments:

~fisha~ said...

suke tgk pic ur dak kecik kat tepi with powder. comel.

btw, betol3~ huhu :)

srikandi mie said...

hehee~itu budak sangat lincah woo,..~penat nak jaga,..tu je la kesayangan kami setakat nie,..;p belum ada penambahan dari kakak mie yang tengah renovate umah tu,..;p