''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Thursday, December 2, 2010

bila si dia bertanya,..*wink wink*

salam,..!;)

si dia tu sapa,..?sila jelas bahawa entry ini bukan tentang segmen berkaseh oke,..muahahaa~actually nie first time mie join segmen dengan abg ben,..sebelum nie mie cuma pandang pandang jeling jeling je,..,macam tak berani sangat la,..maklom la mie nie newbie lagi,..;p kamu orang tak kenal sapa abg ben,..?aiiseyhh,..memang rugi la,..jom terjah blog abg ben nie,..!


sila click banner tok terus ke blog beliau,..

sesi soal siasat bermula,..

1.pada pendapat anda, apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog?

kalo ade kepala mesti la ade badan,..betol tak,.?so entry yang menarik itu paling utama,..n gaya penulisan yang matang dan mudah di fahami,..even mungkin pemilik blog tu hanya berumur belasan tahun,..*aku la tu,..-.-''*agak agak cukup matang tak blog mie nie,..?ahaha~

2.bagaimanakah anda mempromosikan blog anda?

mie tak jual apa apa dekat sini,..mie cuma ada cherita n pengalaman mie je,..macam mana nak promote?<--kau merepek di situ,..!

oke,..kalau dulu mie rajen gak post kat facebook,..but since mie tanak family tahu yang mie ade blog,..mie dah tak buat dah,..mie salu pi jalan jalan kat blog orang,..sambil tu mie tinggal la link n comment,..ahahaa~~ala,..bukan la nak popular sangat,..sekadar bertukar pandangan,..;)

3.blog bagaimanakah yang anda tidak suka masok?dan kenapa?

blog yang menjatuhkan orang lain,..sebab tak perlu rasanya ada sifat macam tu,..kalo mie follow orang macam tu,..takot mie pulak yang terikot ikot,..;p mintak di jauhkan,..n mie tak suka masok blog yang terlalu lambat loading,..kalo lambat sikit sikit tu adat la,..hehe~~


 average speed 0.01s,..kamu orang nak check,..?jom click sini,..

lagi satu mie tak suka baca penulisan yang sangat panjang dalam satu satu perenggan,..boley pening den,..but kalo penulisan tu diselang dengan pixca,..mie layan je,..;p

4.jika anda masuk ke sesebuah blog, bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda?

mie suka usha profile tuan tanah blog tu,..biar mie tahu dye tu teruna ke gades,..tak pon kakak or abang or adek,..baru indah berbahasa,..kan kan kan,..?lagi satu tang followers shoutbox,..ahaha~~boley saling follow mollow,..;p

5.apakah kata kata semangat yang boley anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat di kritik hebat oleh pembaca?

mie nie bukan la pakar sangat nak bagi semangat,..but apa yang mie boley cakap,..persetankan je cakap cakap orang,..ambik kritikan yang membina sebagai dorongan untuk kita lakukan yang lebih baik,..;)

6.blog manakah yang menjadi pilihan anda?

blog yang simple but punya isi yang bagus,..yang boley memberikan info info berguna,..



itu saje untuk kali nie,..ahahaa~~



p/s;jom join segmen nie,..sampai 12 malam je,..;p




4 comments:

Siti said...

200 lebih awak punye kb?? patutlah..berat tu tau..berat yg sesuai area 100kb ke bawah.. :)

anyway, selamat berkenalan.. dan awak dah ditag!^__^

Klik sini : banyak tanya betul lah !

srikandi mie said...

la,..ingat kan average 0.01s tu dah cukop laju dah,..ahahaa~~

thankx for the info,..!;)

naty mie buang pe yang patot,..bia tak berat sangat,..hehe~

Lulu caldina said...

Cute blog..serba pinky...
keep it up eh..

srikandi mie said...

hehe~thankx,..! saya budak baru belajar kalo salah tolong tunjukkan,..;p