''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Wednesday, December 1, 2010

i'm the lucky 3,..!

salam,..;)

luck,..?bertuah sangat ke aku nie,..?miahahaha~saaaaangaat tak,..sikit sikit tu ade la kott,..*vengong* semua gara gara aku gagal litar,..!sumpah,..!memang tak sangka betol boley fail litar,..aku budjet jalan raya yang tak lepas,.. aleh aleh,....


nah,..pixca dah menjelaskan segalanya,..sobsob,..sape yang follow blog aku tau la yang semalam aku pi test jpj,..rase nak meleleh je mase tu,..ye la punya semangat aku wat latihan a day before test,..tup tup,..kandas,..!

ape cer,..?oke,..actually aku dah setting tayar chantik dah,..betul betul dalam petak kuning,..settle part tu aku teros angkat tangan,.then jpj suruh turun,..part nak turun tu yang kantoi,..ulang taip,..aku kantoi,..!oke bukan sebab aku tak reti balance clutch n minyak,..but,...!!hand brake tak boley turun,..!isshhh!~~memamg dah panas dah dalam keta tuh,..!aku guna dua tangan,..tak menjadi gak,..then bile dah boley turunkan,..dengan keta tu sekali turun da,..

ape lagi,..keputusan nya,..aku kena ulang litar,..!sumpah,..lepas tu rase depressed pluss rase tanak teroskan je test jalan raya lepas tu,..

http://www.emocutez.com

moral down gile,..aku mesej gemok n mesej mira,..dorang bagi semangat,..'do ur level best mie,..aku tau ko boley,..'tu kata mira,..kebetulan semalam mira pon amik test gak,..tapi dye sesi pagi,..yang aku lak sesi petang,..n dye lulus dua dua,..tu lagi aku stress,..tengok membe best boley buat tapi aku lak kandas,..huuu~~


nampak number tu,..?luck aku half half je semalam,..ape boley buat,..bukan rezki,..tak pasal kena ulang lagi,..


hah,..nak di jadikan cherita,..other girl yang guna keta yang sama denga aku pon kantoi bukit gak,..cuba bukak mata kamu orang besaq besaq,..num plate keta tu sama kan,..?soooo~i wonder is it i'm the problem that causing mie to fail,..or the car,..?

http://www.emocutez.com

aku rasa la kan,..keta tu kooottt,..ahahhaaa~~

 alhamdulillah masa test jalan raya aku lulus,..kalo tak lebur lagi duit parents aku,..;p jpj lak oke je,..he is sabahan,..suka laksa penang,..n memuji gades penang,..dye kate orang penang manis manis,..n bekerja sebagai pegawai jpj bukan profesion pilihan dye,..macam mana aku boley ta,..?miahahaa~sembang lah,..!actually itu sangat mengganggu konsentrasi aku,..but kang kalo aku tak layan,..dye bagi fail lak,..naya aku,..!

http://www.emocutez.com


ehhh,..~ape pasal bagi pixca jam lak,..?oke,..aku bukan nak tayang jam pinjam mak aku tu,..perhatikan keman number tiga kat jam tu,..?nah,..hilang lak,..!num tiga tu dah beralih kat num sembilan lah,..!aku pon tatau macam mana ley jadi cam tuh,..naseb bek mak tak marah,..;p

banyak sangat pasal num tiga semalam,..ahahaa~~*dua tu je koott*

beharga woo~ pengalaman semalam,..learn from lesson,..bila kita di bawah baru kita tahu macam mana perasaan orang yang senaseb dengan kita,..n jadikan sebagai panduan masa depan,..;)

http://www.emocutez.com



p/s;before start ujian,..test dulu hand brake,..pluss check clutch keta tu clutch panjang ke clutch pendek,..baru kamu orang boley adjust,..maklom je la,..keta latihan tak sama dengan keta test,..tu pasal aku pi tarik hand brake tinggi sangat,..then tatau nak turukan,..ahahhaaa~~naseb bek mak tak marah,...mak kata,..'tak pe,..siapkan lesen sampai lulus,..'

http://www.emocutez.com

14 dis aku ulang litar,..sila doakan ye,..;p




4 comments:

cik miera said...

xpe dik..sabar.usaha lagi oke... chaiyok2 ^_^

srikandi mie said...

hehe tahnkx sis,..!pray for mie,..!;)

anamizu said...

xpe mie..
keep on trying..chaiyok!! ^^

*dah folow anamizu??-->special utk awak ^^

srikandi mie said...

hehe,..~thankx for support,..;)

ehhh,..mie mmg follow anamizu la,..naty mie grab award tu ae,..;p thankx again,..!;D