''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Saturday, May 21, 2011

lame kan tak usik?

assalamualaikum,..

perghh,..memang lame sangat aku tak usik blog nie,..

last entry bertarikh 1 april 2011,..dan sekarang merangkap hari nie,..21 mei 2011,..hehe 

sebab musabab aku hilang kan diri,..?

tade sebab,..cume mula malas nak update hari hari,..cehh,..nie bukan malas nak update hari hari,..minggu minggu pon malas,..;p

cume aku nak buat blog nie more secretive,..means,..tak semua kegiatan hidup aku akan diceritakan kat sini,..since someone told mie that i should make it more secret,..and i think that would be pleasure to mie n him especially,..;)

actually dulu tu stop kejap sebab nak final,..so my time mostly focus on study study n stado,..HAHA~

nie dah nak habes cuti sem pon,..haha tengah menanti result je,..huhh,..cuak jugak lahhhh,..minggu depan dah masok sem baru,..sem baru azam pon baru,..pray for mie,..!!;)

*yo lah tu*

btw,..start nex sem aku kena lebih berdikari,..sume gara gara junior,..!ishh,..tak suke betol,..

di sebabkan intake june dah masok,..yg seramai 4100++ tuu,..menyebabkan kepadatan penduduk uitm penang semakin serius,.hal itu jugak menyebabkan aku dan kengkawan yag lain tercampak keluar,..

means kitorang tak dapat kolej,..urrghhh,..!mmg sh*t lah jugak kan,..kononye most gurl tetap akan dapat kolej n sang teruna yg duduk umah sewa,..

buttt,..janji 0 je sume tuu,..huhhh~naseb aku dengan kengkawan amik tindakan bijak lah jugak akhir sem hari tu,..kitorang decide tok spare umah sewa,..n at last,..memang kena stay pon dekat umah tu,..huu~~untung lah kau junior juniorr,...


till then,

assalam,..




p/s;kena berdikari sebab gemok dah tade sem depan,..dye dah habes dip,..;'(
p/s 2;start sem depan kena ikat perottt,..huwaa,..;''((






Friday, April 1, 2011

tibe tibe nak balik

HOMESICK,..

pluss 1st april is my mum n dad anniversary,..;'(

aku lupa yang minggu nie tade pape,..before we all start our final on 20th april,..

there is no reasons for mie to go back home after this week,..especially on study week,..

urrghhh,..!


this pixca was taken during our holiday at cameron highlands,..n i miss that moment,..

mak abah,..

andai kalian tahu,,..anak mak abah nie tengah desperate nak balik,..;p 

k.lang mintak ampun maaf atas segala salah k.lang same ade yang disengajakan dan yang tak di sengajakan,..terima kaseh sebab maseh menjalankan tanggungjawab kalin untuk mendidik dan menyayangi k.lang,..tiada kata dan cara yang mampu membalas jasa kalian,..k.lang sayang mak abah,..sayang sangat,..n while writing this,..

i'm dying i'm crying,..

no wonder lah rase nak demam,..

salam sayang;

anakmu yang nakal,..




Thursday, March 31, 2011

dear myself,..

u've to remember by urself that everything gonna be fine if u just let it go,..

forget ur passed dear,..

forget the pain,..

forget the tears,..

forget everything,...

and stop stalking ur own folder,..

the old folder,..

or maybe u can just delete it,..

even u didnt have the strength,..

remember dear,..

ALLAH knows everything,..

the pain the hurt that u get maybe could bring u to the happiness,..

mie,..

ask urself,..

hear ur heart,..

and love him as long as he loves u,...

...................................................................................

that is what i had mention before,..

''saya akan sayang awak selagi awak sayang saya,..''



words by;

mie myself,..

noorhamidah binti edros








Wednesday, March 30, 2011

bongok

assalamualaikum,..

oke,..malam nie aku bukan nak mencarut sangat,..tapi sikit tu ade lah,..;D

sengal bengong,..!aku carut pon tak sampai nak sebut vavi,..kang mati nak kena samak pulak,..mane nak cekau tanah pagi pagi bute nie,..*oke aku memang tipu,..tak payah nak pecaye sangat lah kann,..*

entry tah ape ape,..sekadar melepaskan bengang bile dah penat susun jadual,..tu pn tak settle lagi,..TAK SETTLE,..ade nak tolong ke?

malas,..!dah pukul 2.50++,..esok klas pukul 8 PAGI,..nahh,..hebat kan,..?aku dah la LIAT nak bangun pagi,..alamat bermata panda lah aku esok,..pergghh,..bukan selaluu,..

huuu~~orang kate tak baik mengeluh,..tapi aku dah tak tahan dah nie,..fening palo denn,..

mau esok ade yang TAK pegi kelas,..haha~

alaaaa,..ecg je ponn,..

cehh,..belagakk,..mentang mentang subjek membaca,..so kira boley cover sendiri lah kan,..pluss lec pon tak kesah kalo kitorang nak sign attendance even kitorang tak datang,..

nahh,..!!

dah di bagi peluang sape yang nak tolak tuah kan,..??

HAHA~memang sayang sangat lah kan aku dengan en badrul aka lec ecg aku tuuu,..~~

oke,..aku lapar,..!jom makan megi,..;D

nyte kamu kamu kamu,..!










Thursday, March 24, 2011

18th march 2011

................................................................

i miss him,..

yess,..

him,..

it suppose to be our 4th anniversary,..

or maybe just 2nd anniversary,..

on 18 th march 2011,..

sorry coz i'm not dedicating this to you on the exact day n time,..

heppy anniversary dear,..

may ALLAH bless our relationship,..

amin~

..................................................................................................................................




Tuesday, March 15, 2011

orang selalu tanya,..

macam mana kau boley sabar dengan dia ae,..?

jawapan aku simple,..

selagi aku sayang dia,..

selagi aku tak bertepuk sebelah tangan,..

selagi itu aku pertahankan hubungan aku dan dia,..

..............................................................................................

orang lain tak kan tau apa yang kita rasa,..

orang lain tak kan rasa luka yang ada,..

orang lain tak kan dapat sembuhkan parut didada,..

dan mereka tak kan mampu mengubat hati yang lara,..

kerana itu mereka tak kan mampu berkata apa,..

walau bisa mempersoal mengapa mengapa dan mengapa,..

.........................................

kau akan rasa apa yang aku rasa bila kau hilang dia,..

.................

aku sayang dia,..

sampai bila bila,..

..............................................................





somewhere in penang

assamualaikum,..

what a hectic life,..fuu~this is what we call the phase of student life,..naty dah jadi adult,..lain pulak cara hidupnya,..kan,..?

aku memang dah tak banyak masa nak spend tok blog,..sumpah,..memang sangat sangat limited masa aku,..dah penat seharian bertungkus lumus dalam kelas,..ade masa lapang aku lebih rela tido dari on9,..haha~nak jumpa facebook,..?blog,..?memang dalam mimpi je lahh,..mood menulis makin lama makin pudar,..aku banyak merepek meraban ade lahh,..haha~

naseb bek tak terpikir lagi nak closed je blog nie,..tu akan jadi kalo aku betul betul tak boley bagi comitment lah,..;p

btw,..last saturday aku ngedate dengan gemok,..haha~syok,..dari pagi sampai malam,..dah lame kot tak macam tu,..huu~even aku penat pluss i got my period pain,..pergghh,..rase nak tercabut kaki jalan dengan dye nie,..tapi for the rest of the day,..i feel very satisfied,..thankx dear,.,<3 ;)

lets those pixca tells u,..






he's talking nonsense,..haha~ 







haha makin gemok,..;p










and many others,..tak larat nak upload dahh,..ahahaha,..;))


p/s;counting the day,..pssstt,..i miss u,..



Monday, March 14, 2011

even facebook didnt remind mie,..yess i know myself,..

and 

i'm counting down to our lovely day,..



Wednesday, March 2, 2011

semua tentang cinta!

assalamualaikum,..;)

alhamdulillah malam nie aku sempat gak menjengah blog,..huu~~banyak benda woo aku tertinggal,..!especially ketinggalan jauh pasal BTO,..they all dah ade blogspot tau,..!kalo dulu cuma page n group je,..cayalahh BTO,..!;DD

sedar tak sedat dah masok bulan 3 pon,..fuuu~tengok je la hasel karya merepek aku bulan 2 tuu,..sikit gila kottt,..;( 

semua gara gara busy busy busy,..!last week test sana sini,..baru minggu nie dapat bernafas dengan lega cket,..haha~yeahh,..!minggu nie aku nak balik selangor,..yahooo!last balik umah masa cina raya dulu,..hee~tak sabar nak balik,..dah agak homesick lah jugak,..;p

haaa,..!before aku lupa,..aku nak share link ngn kamu orang nie,..tadi boring boring aku pi la melepak sana sini,..tiba tiba aku terjumpaaa,.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v


haha~nak tau ape,..?pi click lahh,..!tak rugi woooo~~

n of course ikot tajuk lahh,..BTO aka blogger tercinta,..web nie pon pasal cinta,..!<3



p/s;spread ur love,..!



Tuesday, March 1, 2011

ini untuk awak

ya,..awak lahh gemok,..!



"...YA ALLAH YA TUHANKU,..


buangkan kegusaran yang bertapak di hatiku,..

lenyapkan bayangan silam yang menghantuiku,..

sesungguhnya aku menyayangi dirinya dengan sepenuh hatiku,..

agar aku dan dia bisa bersatu di alamMU,..."


AMIN AMIN AMIN YA RABBAL ALAMIN,..







Thursday, February 24, 2011

tiba tiba

rase rindu pulak nak sambung cerita kisah saya dan awak,..

tapi dulu dah decide tanak sambung,..

*confused*

Tuesday, February 22, 2011

sg sedim, kedah

assalamualaikum,..

alhamdulillah malam nie ALLAH bagi aku peluang tok update blog,..huu~~actually aku baru balik camping jpa aka jabatan pertahanan awam malaysia kat sungai sedim kedah,..terbaikkk,..!

sumpahh,..!sempoi gila aktiviti dorang,..paling syok flying fox lahh,..!pluss ada wat cara menyelamat merentas sungai, ascending & descending, jungle tracking n yang paling penting,..mandi sungai lahh,..!malam kebudayaan tu memang ade lah kan,..hehe
 
tak sempat lagi nak upload pic,..sume maseh ade dalam hp kesayangan,..haha~nak pakai dslr tu maseh dalam mimpi lagi,..;p
aku dah tak larat sebenarnye nie,..nie pon curi curi update lepas aku siapkan asgment,..study first,..dah settle baru aku on,..memang sekarang akan jarang on,..on pon jenguk jenguk macam tu je,..huu~~

minggu nie paling hectic,..bayangkan lahh banyak woo kena cover,..

23 feb 2011 
deadline asgment CITU
test ecg 
 
24 feb 2011
test math

26 feb 2011
test ecm

27 feb 2011
test phy

fuhhh,..berderet derrr,...!!doakan mie ae,..;)

assalam semua,..




p/s;gemok pon dah makin busy,..last sem lah katekan,..lepas nie kat s.alam pulakk,..ingat dear,..jarak bukan alasan untuk kita curang,..insyaALLAH,..;) already miss u,..



Thursday, February 17, 2011

eventfull

assalamualaikum,..

huu~dah malam baru nak bw,..n bile semangat ade berkobar kobar nak terjah balik manusia manusia yang folow n singgah line pulak macam siput,..tak paham betul aku kenapa,..padahal dulu heaven gila nak online,..pantang on,..laju je begerakk,..adooyaii,..

aku nak mengeluh,..tapi tak baik pulakk,..hehe~oke kali nie aku nak cerita pasal pengisian cuti maulidur rasul akuu,..

aku pi ikot gemok pi padang besar,..cube teka sape yang paling syok berbelanja,..?mesti korang ingat aku kan,..??buuuukannn,..!betull,..aku tak tipuu,..eheheheee,..gemok n the geng yang paling syok shopping,..haha~tu first time aku tengok kaum adam shopping kalah kaum hawa,..;p

pixca tade pulak nak tunjuk bukti,..hahaa~ape pon aku seronok je keluar dengan mereka mereka,..lain kali ajak lagi yee,..;D

jumaat sabtu ahad nie pulak gemok kena tinggal,..off to sedim,..!camping jpa,..haha~aku pegi pon sebab kor,..markah kott,..n boley gak tambah experiance kan,..?;)

oke,..mengantuk suda,..esok kelas pagi pulakk,..sorry sangat tok mereka mereka yang tak sempat aku nak balas bw,..;(

uni life makin hectic lahh,..

next week berderet test,..urrghh,..!its time to focus more on study,..ade mase aku keep in touch balik ok,..;)

pray for mie guys,..

sorry sorry sorry,..!

nyte,..;)

assalam,..



p/s;folower dah 200++,..thankx guys sebab follow blog harian mingguan aku nie,..even aku rase blog nie kebanyakan nye cuma luahan hati n perasaan aku jee,..;p




<+3

i wanna be a girl who u afraid to lose,..




Tuesday, February 15, 2011

kekasih ALLAH

assalamualaikum,..

salam maulidur rasul semua,..;)

ingat,..


say no to valentine's oke,..;)



let us celebrating our Prophet's birthday,..


Nabi Muhammad s.a.w,..






p/s;esok cuti,..;D jangan lupa berselawat tauu,..!bukan esok je lahhh,..


Monday, February 14, 2011

kau hormat aku hormat,..simple kan?

assalamualaikum,..;)

fuu~setelah hampir seminggu,..ehh bukan,..memang dah cukup seminggu pon aku tak update blog kesayangan nie,..haha~bukan tade benda nak story,..kekangan masa yang jadi punca,..pluss kalo dah ade mase line berok pulak yang kacauu,..isshh,..~nak blog jogging pon payah tauu,..!

oke,..aku tanak intro banyak banyak,..cukup lah tuu,..hehe~

huu~actually aku nak story pasal satu kejadian yang berlaku depan mata aku,..benda nie jadi mase aku nak beli makanan,..paham je lah kalau dah beli pon peak hour,..kompem lah ramai kan,..aku pon syok je tunggu nak orderr,..tibe tibe pekerja yang salu bungkus bungkus makanan tu kate kat makcik yang salu jaga duit merangkap makcik mata duitan bos lahh kat situ,..ade certain makanan yang dah habes n mintak orang hantar kat cafe tuu,..yang si bos tu pulak mengamuk sakan sebab dye bagitau lambat,..

'dah tau dah nak habis awat tak habaq,..!'n blablabla,..<---aku malas nak sambung ape yang dye cakap lagi,..kang jadi dosa pulakk,..;p

nada tengking tuhhh,..aku yang kat depan nie pon terlopong dengar tau,..!tibe tibe macam nak meleleh jugak mate air ehh silap air mata aku,..teringat macam mana lah naseb kita masa tua kan,..?

pada pandangan aku memang pekerja tu salah coz mengikut ape yang boss tu cakap eh silap tengking dye dah beberapa kali buat macam tuu,..tapi bagi aku,..tiap orang ade maruah,..n tak perlu kot nak tengking tengking macam tu sekali,..depan orang ramai pulakk,..kalau ye pon nak marah sangat jangan la sampai menjatuhkan air muka orang lain,..kita kan orang islam,..tak manis kan macam tu,..?sape setuju cepat comment,..!;D

n fyi,..pekerja tu adalah dalam kalangan OPAH OPAH tauu,..!opah tu lebey kurang nenek lahh,..boss tu pon layak kalo nak panggil makcik tu MAK,..!aku salu panggil makcik memory full,..;p sebab dye salu lupe ape aku order,..menguji kesabaran aku jugak lah nak makann,..heee~

lepas kejadian tu aku dah tak nampak opah tu bungkus bungkus makanan lagi,..opah tu sebenarnya kerja as cleaner gak kat uitm,..kira pagi jadi cleaner malam lak kerja kat cafe,..
hahh,..!ape natijah yang cube aku sampaikan kat sini,..?cepat comment cepattt,..!heheheee~

budi bahasa kan budaya kita,..hormat yang tua sayangi yang muda,..tak gitu,..?mungkin hari nie hari dye,..sape tau esok lusa jadi kat kita,..

kau hormat aku hormat,..simple kan,..?;)




p/s;terpikir gak,..mana lah anak anak opah tuu,..sampai dalam usia yang sepatutnya dye berehat menikmati sisa sisa hidup pon dye maseh bekerja,..hurmm,..perjalanan hidup manusia,..cuma ALLAH je yang tau,..