''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Sunday, January 30, 2011

header baru

hakhak,..

percubaan pertama wat transparent header,..

testing testing,..

still belom pandai buat yang comel comel macam kamu orang,..

sape nak ajar,..?heee~~;p

nape pilih pic tu,..?sebab memang suka pic amik dari belakang,..pluss tu pic ngn gemok,..;)

tau lah tak chantik macam yang kamu orang editt,..comot comot cket,..;'( tapi tu je lah yang aku reti,..HAHA~naty aku study pasal benda benda alah tu lagi yeee,..sape ade tips pasal header,..?meh lah share ngn aku,..tak baik kedekut tauuu,..;p

mane aku study menda alah nie,..?

dekat SINI,..;)

maca macam ade,..pi lah terjahh,..aku nak buat tuto sendiri tu tak payah harap lah ye,..heee~~

assalamualaikum,,.;)


p/s;esok nak pegi library s.alam,..sape nak join angkat kaki,..!



Saturday, January 29, 2011

adooiiii nak sokong yang mana nieee?

assalamualikum,..

heee~seperti sedia maklom hari nie merupakan hari sabtu,..haha~memang lah hari nie hari sabtu,.aku nak bagi tau pada mereka yang tak tau,..hari nie malam nie ade bola,..bukan hari nie je lahh,..kalo kau bukak channel sport,..tiap hari ade tayangan bola,..ahahahaa~~;))

merepek kerek,..aku nak kongsi pasal kegusaran dan kerungsingan aku nie,..cerita pasal bola,..sape tak kenal dengan khairul fahmi che mat,..?tak payah dok malaysia lah kalo tak kenal,..haha~hari nie kat stadium s.alam selangor bakal berentap dengan kelantan,..fuu~KFCM nie pulak memang anak jati kelantan,..kompem lah dye main malam nie,..

tappiiii,..mane satu aku nak sokong,..??!!nak sokong selangor negeri kelahiran aku ke sokong jejaka mirip anak cina nie,..hahahaa~~kompius nieee!!

sape ade kekeliruan macam aku,..?jom kongsi jom,..!ke kamu orang tak minat bola,..?kalo tak minat minat minat kan lahhhh,..bestt woo,..;p *padehal aku pon baru je minat bola,..HAHA~*


psstt,..tu awek dye lahh,..jangan kacau bf orang,..tak baik,..!click SINI untuk ke blog permata hati KFCM,..!pic tu ehsan fb KFCM,..;p




p/s;aku sokong mane yang menang je lahh,..;p heee~~



kereta api ke keretapi?

assalamualaikum,..;)

alhamdulillah aku dah selamat sampai kat umah dah,..perjalanan yang jauh lagi luas mata memandang menyebabkan kematu segala urat badan aku dalam tren malam tadi,..tak terkira entah berapa kali aku mengubah posisi mencari kedudukan yang paling selesa,..nahh,..akhirnya terlelap di bahu si dia,..haha~

terima kaseh kerana sudi menjadi bantal saya malam tadi ye gemokk,..*wink*

alkisah pertama kali aku naik tren sejauh tu,..huuu~penaatttt,..salu ulang alik pyramid je,..naseb bek amik seat 2nd class,..kalo seat biase mau patah tulang belulang aku yang sedia keding nie,..isshhh~

aircond dorang,..peerghh!mantap,..memang tak panas panas aku,..haha~cafe dalam tern tu dah tade,..nape tade,..?naty aku pi tanya ye,..hee~dulu gemok kate ade cafe,..boley lepak lepak makan makan pluss minum minum dekat situ,..naseb baik petang semalam aku dah makan dulu,..kalo tak mau kelaparan aku,..kalo dah lapar nak tido pon payah,..bermata panda lah jawabnye,..cian kat gemok pejal n botak,..makan burger je dorang,.tu pon naseb bek pi beli,..*dah 2 kali aku guna word 'naseb bek' nie -.-''*

dah macam reunion uitm dah dalam tren tu,..mostly student penang,..haha~segan aku,..budak laki depan aku pon penang gak,..mechy,..siap tiru gaye aku lagi,..eleeyy,..tau lah korang jealous tengok aku ade bantal nak sandar,..huh!

lepas nie nak try yang 1st class pulak lahh,..tapi tak tau la plak nak try dengan sape,..next sem gemok kat s.alam dah,..continue with his degree,..sobsob,..jauhh dahh,..

yang budak nie pulak terkejot aku dah sampai umah,..haha~~"cina belum raya kau pulak yg blik dulu dah kenapa?"killer tak soalan minah nie,..?ahahaaa,..siot betul fad,..aku balik awal pon salah ke,..!hehehee~~;p

tak sabar nak bergonjeng dengan mochub,..tak sabar nak jumpa baby alya esok,..!yang penting aku dah jumap mak abah,..!bersenang lenang atas katel sendiri,..!korang pulak?heee~

weeee~~selamat bercuti semua,..!



p/s;entry nie tade pixca,..boring kan,..?aku lupa nak snap lah malam tadi,..;( sape cikgu bahasa,..?aku lupa lah mane satu ejaan tajuk entry tu yang betol,..HAHA~malu,..;p



Thursday, January 27, 2011

selangor here i come,..!

assalamualikum,..!;D

yeeayy,..!mie nak balik umah da,..hee~~naik tren dengan gemok,..;)

pray for our journeyy oke,..heee~

nyte all,..


Wednesday, January 26, 2011

terlambat suda,..

assalamualaikum,..;) 

yuhuuu,..tak sangka petang nie aku ade hati nak update blog,..wakakakaa,..~ape macam dengan layout baru aku nie,..oke tak,..?haha~comel enn,..;p credit to azie pasal tutorial tu,..ahahaa,..;)) berkesan pulakk,..

sepetang yang mendung kat penang nie aku tade wat ape,..nak tido takut naty malam tak boley lelap sebab telebey tido,..nak wat homework tak bape nak ade mood pulakk,..lagi pon lepas asar nie,..so decide tok on9 sambil update blog,..sementara ade mase nie,..kalo dah busy,..nak jenguk kejap pon tak sempet,..ape lagi merepek meraban,..heee~

actually aku nak wat entry pasal award lahh,..dah lame dhiya bagi,..but baru sekarang ade mase nak story,..huu~~


naahhh,..nie lah award tuu,..huu~thankx dhiya,.!

before grab this,..i've to answer some questions,..huu~as usual lahh,..hehe~

my speech;

 speechh,..?adooii~aku bukan pakar sangat nak berucap nie,..ahhahaa~~;)) 
 
give tips in order for u n ur patrner have a long-lasting relationship;
 
hah?ahahhaaa~~nie nak gelak nie,..tips,..?huu~loyal trust love,..that's the most important lahh,..even in friendship,..

give 4 characteristics sumone yang kamu nak jadi soulmate kamu;

wahhhh,..nie bukan 4 je yang aku boley bagi,..44 pon boleyy,..haha~ahahaa~basic things,..agama keturunan harta n paras rupa,..i know him well,..;) *kot* hahaa~aku bukan nak guy yang hidung terletak macam shah rukh khan,..atau sekaya bill gates,..just dream bout sumone who can be my shoulder to cry on,..being my side in thick n thin,..simple kan,..?*wink*

have u found any doa pendekat jodoh n putus cinta?

pegi sinilah kalo nak tengokk,..heee~same je ngn yang bawah nie lahh,..;p

"andai dye milikku izinkan aku bersamanya,..
andai dye punya rasa cinta,..
biarlah cintanya terhadap PENCIPTA mengatasi cintanya terhadapku,..
andai dye merupakan sebahagian tulang rusukku,..
izinkan aku menghapus dukanya,..
andai dye tercipta untukku,..
biarkan aku titipkan kebahagiaan untuknya,..
tetapi,..
seandainya dye bukan milikku,..
damaikanlah hatiku dengan ketentuanMU,..
amin3x ya rabbal alamin~"

10 links of ny choices n why i choose them;
kamu
kamu
kamu
kamu
kamu
kamu
kamu
kamu
kamu
kamu
-noktah-

kenapa?sebab kamu je yang membace,..hehe~;)


siap suda entry nie,..tata~



Sunday, January 23, 2011

its all about 10 january 2011!!

assalamualaikum semua,..;D

haha~~oke oke,..tak payah terkejut tengok tajuk entry tuh,..mie tau cite tu dah basi,..tapi still nak story gak,..tak kira tak kira,..!kena baca the whole entry,..!tak bace naty dye tak boley berak seminggu,..ahahahaa~~;)) 

kejam tak kejam tak,..?heee~~~

tade lahh,..suka aty kamu orang lahh,..tanak bace pi tekan button X yang merah merah tu,..!huhhh!

*tanak kawan!!*

http://www.emocutez.com

sesape yang maseh membace,..moh kita scroll ke bawah ye,..

 http://www.emocutez.com
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V
tadaa~~


guess what,..?cepat teka ape dalam tuuuu,..!



my dear gemokk,..dye lah yang bagi tuu,..;) *ade ke orang lain yang nak bagi selain dye,..?ahahaa~*


psssttt pssttt,..orang gemok memang tak suka pandang camera,..;p


gembira gila belikan ayam besar besar,.padehal satu pon tak habess,..;p


mereka pon ade,..;) *sila jangan tanya kenapa saya sorang je pompuan ye,..*


orang gemok memang suka pose,..haha~


mie on my 9teen birthday,..;)


yeeahh,..!kamu dah lihat si dia,..!


thankx gemok,..;D

dah habes pasal pixca,..hehe~tak payah susah payah aku nak pi terang,..gambar kan boley discribe everything,..orang ramai salah paham pon berpunca dari sekeping gambar gak,..kan kan kan,..?*wink*lepas nie dah ade bantal pelok dah nak pelok tiap malam,..heee~~ tak mau jealous ye semua,..kalo nak gak pi mintak kat marka kamu orang,..haha~

genap sudah umo aku,..huu~but i'm still teen,..ulang ulang,..T.E.E.N. ye kawan kawan,..ahahhaaa~

http://www.emocutez.com

special thankx to my dear mum n dad,..tanpa mereka siapa lah kita,..ringkas tapi padat,.."happy birthday,..semoga bertambah taqwa,..salam sayang,.." tu doa mereka untuk mie,..;')

thankx to the rest yang wish birthday mie,..especially dhiya ate n azie,..siap wat entry for mie,..*tuan punya badan pon tak punctual macam tu,..ahahaha,..malu betoll,..!*

10 january 2011,..saya genap 19 tahun,..

http://www.emocutez.com

till then,..

assalamualaikum,..;)



p/s;thankx thankx thankx dear,..i do appreciate everything,..even sumtimes it reminds mie to,...that night,..the nightmare,..prove mie that i shouldn't remember anything,..even a piece,..prove mie that i'm wrong,..




Tuesday, January 18, 2011

blog terabai

banyak sangat event yang mie tak sempat update,..

especially 10 january,..

kesihatan tak berapa mengizinkn,..

condition mata kanan tak bape ok,..

tak tau nape,..sebab migrain kott,..

pluss kekangan masa,..

sumpahh,..!

mie rindu semua,..;(

assalamualaikum,..



p/s;sori sori sori dear,..



Sunday, January 9, 2011

nak,..!

assalamualaikum,..

huu~~just a short entry,..malas pulak nak merepek panjang panjang,..haha~

mie nak tuka header baru,..nak tuka layout,..saket mate dah tengok lyout nie,.heheee~;p nak add n drop gadjet,..tapi mie tak bape de mood nak update segala macam tu,..huu~

tak makan malam hari nie,..tade selera,..makan roti je,..n mie telan satu bar choc,..haha~lahap gila makan,..;D

rindu baby alya,..


psstt,..its going to 10 january in a few minutes,..uurrghhh,..!9teen,..!




Saturday, January 8, 2011

uni life

assalamualaikum,..;)

setelah sekian lama selepas tahun baru,..malam nie baru mie sempat nak update blog nie,..haha~terok gila lahh kan,..;p

hee~~everything going smoothly,..cuma ade lah jugak beberapa hal yang tak oke,..haha~jadual rombak sana sini,..maklom lahh,..batch yang paling hot ramai koottt,..tak penah penah penang amik intake tok civil sampai 700++ orang civil sahaja oke,..before nie 200 ke 300 orang je koott,..macam macam hal,..huu~~dgn p.a buat tak tau,..huu~payah payah,..

orang kate life kat uni lagi relax dari kat sekolah,..tapi bagi aku lagi payah ade,..haha~macam macam dugaan kotttt,..kau sanggup n tak sanggup je,..huu~

minggu nie tak banyak kelas,..maklom je la,..minggu first,..lec banyak briefing je,..30 minit sejam dah lepas balik..gila syokk la kann,..tapi next wekk memang kena get ready lahh,..kompem pack,..ade dak electric first day masok klas dah dapat assignment dahh,..hahahaa~~terbaiikk kan,..??;D
lecture phy 131 dah start dah,..perrghh,..pasal charges pulakk,..setakat nie oke lahh,..cuma lec tu ajar agak laju cket,..lec pompuan,..n muda lagi,..huu~~kagum gila ngn lec tu,..even for subject bel 260,..lec muda jugak,..pluss bestt gila,..!cara dye attract student tok suka bi sangat menarik,..dye nak test speaking kitorang by main game poision box,..she play the songs,..n when the song is stopped,..sape yang pegang box*bukan box actually,..;p* tu kena jawab soalan,..lepas tu tok test writing,..kitorang kena tulis love letter,..n love letter tu akan di baca randomly,..but of course without writing our name lahh kan,..kalo tak mau segann gila,..haha~

tu je lah kot tok aktiviti aku minggu nie,..memang lepas nie pon dah karang kot nak online,..heee~online bila perlu je,..;p

till then,..salam semua,..;)


p/s;mie rindu nak blogwalking,..!;(