''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Saturday, January 29, 2011

kereta api ke keretapi?

assalamualaikum,..;)

alhamdulillah aku dah selamat sampai kat umah dah,..perjalanan yang jauh lagi luas mata memandang menyebabkan kematu segala urat badan aku dalam tren malam tadi,..tak terkira entah berapa kali aku mengubah posisi mencari kedudukan yang paling selesa,..nahh,..akhirnya terlelap di bahu si dia,..haha~

terima kaseh kerana sudi menjadi bantal saya malam tadi ye gemokk,..*wink*

alkisah pertama kali aku naik tren sejauh tu,..huuu~penaatttt,..salu ulang alik pyramid je,..naseb bek amik seat 2nd class,..kalo seat biase mau patah tulang belulang aku yang sedia keding nie,..isshhh~

aircond dorang,..peerghh!mantap,..memang tak panas panas aku,..haha~cafe dalam tern tu dah tade,..nape tade,..?naty aku pi tanya ye,..hee~dulu gemok kate ade cafe,..boley lepak lepak makan makan pluss minum minum dekat situ,..naseb baik petang semalam aku dah makan dulu,..kalo tak mau kelaparan aku,..kalo dah lapar nak tido pon payah,..bermata panda lah jawabnye,..cian kat gemok pejal n botak,..makan burger je dorang,.tu pon naseb bek pi beli,..*dah 2 kali aku guna word 'naseb bek' nie -.-''*

dah macam reunion uitm dah dalam tren tu,..mostly student penang,..haha~segan aku,..budak laki depan aku pon penang gak,..mechy,..siap tiru gaye aku lagi,..eleeyy,..tau lah korang jealous tengok aku ade bantal nak sandar,..huh!

lepas nie nak try yang 1st class pulak lahh,..tapi tak tau la plak nak try dengan sape,..next sem gemok kat s.alam dah,..continue with his degree,..sobsob,..jauhh dahh,..

yang budak nie pulak terkejot aku dah sampai umah,..haha~~"cina belum raya kau pulak yg blik dulu dah kenapa?"killer tak soalan minah nie,..?ahahaaa,..siot betul fad,..aku balik awal pon salah ke,..!hehehee~~;p

tak sabar nak bergonjeng dengan mochub,..tak sabar nak jumpa baby alya esok,..!yang penting aku dah jumap mak abah,..!bersenang lenang atas katel sendiri,..!korang pulak?heee~

weeee~~selamat bercuti semua,..!



p/s;entry nie tade pixca,..boring kan,..?aku lupa nak snap lah malam tadi,..;( sape cikgu bahasa,..?aku lupa lah mane satu ejaan tajuk entry tu yang betol,..HAHA~malu,..;p



4 comments:

lelakiJAHAT said...

alhamdulillah...mie dah selamat sampai...

kirim salam kat encik abang gemok awak ok... :)

srikandi mie said...

insyaALLAH bro,..;) hehe~

Un Phat Lee said...

sweet sioot.haha

srikandi mie said...

;)