''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Thursday, February 24, 2011

tiba tiba

rase rindu pulak nak sambung cerita kisah saya dan awak,..

tapi dulu dah decide tanak sambung,..

*confused*

Tuesday, February 22, 2011

sg sedim, kedah

assalamualaikum,..

alhamdulillah malam nie ALLAH bagi aku peluang tok update blog,..huu~~actually aku baru balik camping jpa aka jabatan pertahanan awam malaysia kat sungai sedim kedah,..terbaikkk,..!

sumpahh,..!sempoi gila aktiviti dorang,..paling syok flying fox lahh,..!pluss ada wat cara menyelamat merentas sungai, ascending & descending, jungle tracking n yang paling penting,..mandi sungai lahh,..!malam kebudayaan tu memang ade lah kan,..hehe
 
tak sempat lagi nak upload pic,..sume maseh ade dalam hp kesayangan,..haha~nak pakai dslr tu maseh dalam mimpi lagi,..;p
aku dah tak larat sebenarnye nie,..nie pon curi curi update lepas aku siapkan asgment,..study first,..dah settle baru aku on,..memang sekarang akan jarang on,..on pon jenguk jenguk macam tu je,..huu~~

minggu nie paling hectic,..bayangkan lahh banyak woo kena cover,..

23 feb 2011 
deadline asgment CITU
test ecg 
 
24 feb 2011
test math

26 feb 2011
test ecm

27 feb 2011
test phy

fuhhh,..berderet derrr,...!!doakan mie ae,..;)

assalam semua,..




p/s;gemok pon dah makin busy,..last sem lah katekan,..lepas nie kat s.alam pulakk,..ingat dear,..jarak bukan alasan untuk kita curang,..insyaALLAH,..;) already miss u,..



Thursday, February 17, 2011

eventfull

assalamualaikum,..

huu~dah malam baru nak bw,..n bile semangat ade berkobar kobar nak terjah balik manusia manusia yang folow n singgah line pulak macam siput,..tak paham betul aku kenapa,..padahal dulu heaven gila nak online,..pantang on,..laju je begerakk,..adooyaii,..

aku nak mengeluh,..tapi tak baik pulakk,..hehe~oke kali nie aku nak cerita pasal pengisian cuti maulidur rasul akuu,..

aku pi ikot gemok pi padang besar,..cube teka sape yang paling syok berbelanja,..?mesti korang ingat aku kan,..??buuuukannn,..!betull,..aku tak tipuu,..eheheheee,..gemok n the geng yang paling syok shopping,..haha~tu first time aku tengok kaum adam shopping kalah kaum hawa,..;p

pixca tade pulak nak tunjuk bukti,..hahaa~ape pon aku seronok je keluar dengan mereka mereka,..lain kali ajak lagi yee,..;D

jumaat sabtu ahad nie pulak gemok kena tinggal,..off to sedim,..!camping jpa,..haha~aku pegi pon sebab kor,..markah kott,..n boley gak tambah experiance kan,..?;)

oke,..mengantuk suda,..esok kelas pagi pulakk,..sorry sangat tok mereka mereka yang tak sempat aku nak balas bw,..;(

uni life makin hectic lahh,..

next week berderet test,..urrghh,..!its time to focus more on study,..ade mase aku keep in touch balik ok,..;)

pray for mie guys,..

sorry sorry sorry,..!

nyte,..;)

assalam,..



p/s;folower dah 200++,..thankx guys sebab follow blog harian mingguan aku nie,..even aku rase blog nie kebanyakan nye cuma luahan hati n perasaan aku jee,..;p




<+3

i wanna be a girl who u afraid to lose,..




Tuesday, February 15, 2011

kekasih ALLAH

assalamualaikum,..

salam maulidur rasul semua,..;)

ingat,..


say no to valentine's oke,..;)



let us celebrating our Prophet's birthday,..


Nabi Muhammad s.a.w,..






p/s;esok cuti,..;D jangan lupa berselawat tauu,..!bukan esok je lahhh,..


Monday, February 14, 2011

kau hormat aku hormat,..simple kan?

assalamualaikum,..;)

fuu~setelah hampir seminggu,..ehh bukan,..memang dah cukup seminggu pon aku tak update blog kesayangan nie,..haha~bukan tade benda nak story,..kekangan masa yang jadi punca,..pluss kalo dah ade mase line berok pulak yang kacauu,..isshh,..~nak blog jogging pon payah tauu,..!

oke,..aku tanak intro banyak banyak,..cukup lah tuu,..hehe~

huu~actually aku nak story pasal satu kejadian yang berlaku depan mata aku,..benda nie jadi mase aku nak beli makanan,..paham je lah kalau dah beli pon peak hour,..kompem lah ramai kan,..aku pon syok je tunggu nak orderr,..tibe tibe pekerja yang salu bungkus bungkus makanan tu kate kat makcik yang salu jaga duit merangkap makcik mata duitan bos lahh kat situ,..ade certain makanan yang dah habes n mintak orang hantar kat cafe tuu,..yang si bos tu pulak mengamuk sakan sebab dye bagitau lambat,..

'dah tau dah nak habis awat tak habaq,..!'n blablabla,..<---aku malas nak sambung ape yang dye cakap lagi,..kang jadi dosa pulakk,..;p

nada tengking tuhhh,..aku yang kat depan nie pon terlopong dengar tau,..!tibe tibe macam nak meleleh jugak mate air ehh silap air mata aku,..teringat macam mana lah naseb kita masa tua kan,..?

pada pandangan aku memang pekerja tu salah coz mengikut ape yang boss tu cakap eh silap tengking dye dah beberapa kali buat macam tuu,..tapi bagi aku,..tiap orang ade maruah,..n tak perlu kot nak tengking tengking macam tu sekali,..depan orang ramai pulakk,..kalau ye pon nak marah sangat jangan la sampai menjatuhkan air muka orang lain,..kita kan orang islam,..tak manis kan macam tu,..?sape setuju cepat comment,..!;D

n fyi,..pekerja tu adalah dalam kalangan OPAH OPAH tauu,..!opah tu lebey kurang nenek lahh,..boss tu pon layak kalo nak panggil makcik tu MAK,..!aku salu panggil makcik memory full,..;p sebab dye salu lupe ape aku order,..menguji kesabaran aku jugak lah nak makann,..heee~

lepas kejadian tu aku dah tak nampak opah tu bungkus bungkus makanan lagi,..opah tu sebenarnya kerja as cleaner gak kat uitm,..kira pagi jadi cleaner malam lak kerja kat cafe,..
hahh,..!ape natijah yang cube aku sampaikan kat sini,..?cepat comment cepattt,..!heheheee~

budi bahasa kan budaya kita,..hormat yang tua sayangi yang muda,..tak gitu,..?mungkin hari nie hari dye,..sape tau esok lusa jadi kat kita,..

kau hormat aku hormat,..simple kan,..?;)




p/s;terpikir gak,..mana lah anak anak opah tuu,..sampai dalam usia yang sepatutnya dye berehat menikmati sisa sisa hidup pon dye maseh bekerja,..hurmm,..perjalanan hidup manusia,..cuma ALLAH je yang tau,..




Saturday, February 5, 2011

ohh sony psp kuu


assalamualaikum,..;)

al kisah tentang psp bukan gadjet kesayangan ku,..ahahaa~~sape nak tau ape itu psp,..?sila GOOGLE sendiri lahhh,..;p
psp stand for playstation portable,..alahh,..nak sonang cerita gadjet game yang kamu orang boley bawak sana sini lahh,..jangan bawak time nak pegi dating suda,..aku takot psp tu terhumban dalam longkang je,..hee~ TAPI kalo nak bawak gak silakan,..make sure kamu orang belikan satu tok cik boyfie or cik gurlie *<---macam nie ke,..?aku pon geli nak bace,..haha* kamu orang,..;D


aku sebenarnye tak bape paham apelah yang best sangat guna benda alah nie,..dah la kecik,..kalo main ps2 ps3 ade gak stik,..sedap lah jugak nak main game,..*aku layan game kereta je,..yg lain tak penah main ponn,..HAHA~*

kalo tanya aku lah kan,..aku benda nie tak tersenarai pon dalam list gadjet kegemarann,..tu aku lahh,..tak tau kamu orang macam mane,..hehe~lain orang lain taste,..kan?sape yang ade benda nie meh kongsi kat aku apesal kamu kamu suka sangat dengan psp,..boley,..?;)

boleyyhhh lahh,..sharing is loving meyhh,..haha~




p/s;adek aku dapat psp,..abah bagi,..aku jealous sebenarnye,..nak tumpang main pon tak reti,..-.-'' nak mintak DSLR kat abah melampau sangat pulakk,..HAHA~