''...ALLAH tak akan menguji hambaNYA andai dia tak mampu untuk di uji,..kata kata ini aku pegang apabila aku nenghadapi sebarang dugaan dan ujian dariNYA,..semoga kata kata ini turut menjadi inspirasi kepada orang lain,..AMIN~...''

link link,..!shaya terjah,..!

hulubalang

nuffnag

Monday, February 14, 2011

kau hormat aku hormat,..simple kan?

assalamualaikum,..;)

fuu~setelah hampir seminggu,..ehh bukan,..memang dah cukup seminggu pon aku tak update blog kesayangan nie,..haha~bukan tade benda nak story,..kekangan masa yang jadi punca,..pluss kalo dah ade mase line berok pulak yang kacauu,..isshh,..~nak blog jogging pon payah tauu,..!

oke,..aku tanak intro banyak banyak,..cukup lah tuu,..hehe~

huu~actually aku nak story pasal satu kejadian yang berlaku depan mata aku,..benda nie jadi mase aku nak beli makanan,..paham je lah kalau dah beli pon peak hour,..kompem lah ramai kan,..aku pon syok je tunggu nak orderr,..tibe tibe pekerja yang salu bungkus bungkus makanan tu kate kat makcik yang salu jaga duit merangkap makcik mata duitan bos lahh kat situ,..ade certain makanan yang dah habes n mintak orang hantar kat cafe tuu,..yang si bos tu pulak mengamuk sakan sebab dye bagitau lambat,..

'dah tau dah nak habis awat tak habaq,..!'n blablabla,..<---aku malas nak sambung ape yang dye cakap lagi,..kang jadi dosa pulakk,..;p

nada tengking tuhhh,..aku yang kat depan nie pon terlopong dengar tau,..!tibe tibe macam nak meleleh jugak mate air ehh silap air mata aku,..teringat macam mana lah naseb kita masa tua kan,..?

pada pandangan aku memang pekerja tu salah coz mengikut ape yang boss tu cakap eh silap tengking dye dah beberapa kali buat macam tuu,..tapi bagi aku,..tiap orang ade maruah,..n tak perlu kot nak tengking tengking macam tu sekali,..depan orang ramai pulakk,..kalau ye pon nak marah sangat jangan la sampai menjatuhkan air muka orang lain,..kita kan orang islam,..tak manis kan macam tu,..?sape setuju cepat comment,..!;D

n fyi,..pekerja tu adalah dalam kalangan OPAH OPAH tauu,..!opah tu lebey kurang nenek lahh,..boss tu pon layak kalo nak panggil makcik tu MAK,..!aku salu panggil makcik memory full,..;p sebab dye salu lupe ape aku order,..menguji kesabaran aku jugak lah nak makann,..heee~

lepas kejadian tu aku dah tak nampak opah tu bungkus bungkus makanan lagi,..opah tu sebenarnya kerja as cleaner gak kat uitm,..kira pagi jadi cleaner malam lak kerja kat cafe,..
hahh,..!ape natijah yang cube aku sampaikan kat sini,..?cepat comment cepattt,..!heheheee~

budi bahasa kan budaya kita,..hormat yang tua sayangi yang muda,..tak gitu,..?mungkin hari nie hari dye,..sape tau esok lusa jadi kat kita,..

kau hormat aku hormat,..simple kan,..?;)




p/s;terpikir gak,..mana lah anak anak opah tuu,..sampai dalam usia yang sepatutnya dye berehat menikmati sisa sisa hidup pon dye maseh bekerja,..hurmm,..perjalanan hidup manusia,..cuma ALLAH je yang tau,..




2 comments:

Atika Basiran said...

bnde nie penah jadi depan mate aku ..serious shit ! kesian gile budak tuh kne marah n tengking2 gile2 babi punye .. agak ah kalo mmg pekerja die yg salah .. tp xyah laa marah depan pelanggan .. kesian gile wehh ,..

srikandi mie said...

kau kira oke nampak budak yang kena marahh,..aku nie,..nenek budak kott,..rase nak meleleh jee,..cian dye,..